10 Aralık 2013 18:31

AİHM, Tekçi davasında Türkiye'yi mahkum etti

Yüksekova'da 1995 yılında çobanlık yaparken Bolu Dağ Komando Taburu tarafından gözaltına alındıktan sonra önce kurşuna dizilerek öldürülen, ardından mayına bağlanarak parçalanan Nezir Tekçi'nin olayında AİHM, Türkiye'yi 66 bin 150 avro tazminata mahkum etti.

AİHM, Tekçi davasında Türkiye\'yi mahkum etti
Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye'yi bir gözaltında kayıp davasında daha mahkum etti. Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Aşağı Ölçek (Yekmal) köyünde çobanlık yaparken Bolu Dağ Komando Taburu 5. Bölüğü'ne bağlı askerler tarafından 26 Nisan 1995 tarihinde bir grup köylü ile birlikte gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan; ancak tanıkların anlatımlarına göre, önce kurşuna dizilerek öldürülen, ardından mayın bağlanarak parçalanan Nezir Tekçi davasında AİHM, Türkiye'yi mahkum etti.

AİHM'in bugün açıklanan kararı hakkında bilgi veren Tekçi davası avukatlarından Ramazan Demir, AİHM'in Türkiye'yi, hem yaşam hakkını ihlal etmekten hem de bu ihlalle ilgili etkin soruşturma yapmamaktan suçlu buldu ve Tekçi'nin ailesine 66 bin 150 Euro tazminata mahkum ettiğini söyledi.

Nezir Tekçi için Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla 18 yıl aradan sonra verilen keşif kararı kapsamında 22 Kasım 2013 tarihinde Dola Çiya bölgesinde yapılan keşifte kıyafet parçaları ve çok sayıda boş kovan ve kemikler bulunmuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Foça iki kere sallandı

SONRAKİ HABER

Oyuncular kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...