10 Aralık 2013 14:33

'KCK' İstanbul ana davası 'boykot' nedeniyle ertelendi

'KCK' İstanbul ana davasında, cezaevinde yaşadıkları hak ihlalleri sebebiyle duruşmayı boykot eden tutsakların duruşma ertelensin talebi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı 12 Aralık'a erteledi.

\'KCK\' İstanbul ana davası \'boykot\' nedeniyle ertelendi
Paylaş

83'ü tutuklu 204 Kürt siyasetçi ve insan hakları aktivistinin İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı "KCK" İstanbul ana davasında cezaevinde yaşadıkları hak ihlalleri sebebiyle duruşmayı boykot ederek duruşmaya katılmayan tutsaklar mahkemenin zorla getirme kararının ardından duruşmaya getirildi. Duruşmada tutsaklar adına BDP MYK eski üyesi Mustafa Avcı söz alarak protesto sebeplerini açıkladı.

Geliştirdikleri tavrın mahkeme heyetine karşı bir tavır olmadığını belirten Avcı, cezaevinde yaşadıkları hak ihlalleri karşısında karşılarında bir muhatap bulamadıkları için böyle bir protesto eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti. Avcı, "Bu sabahki tutumumuz mahkemeye yönelik değildi. Ancak daha önce sorunlarımızın olduğunu cezaevinde birçok sorunla karşılaştığımızı mahkeme heyetine söylemiştik. Böylelikle yargılamanın bütünlüklü olduğunu da söylemiştik. Cezaevinde yaşadığımız sorunların buradaki yargılamayı da etkilediğini dile getirmiştik. Ancak buna rağmen sorunlarımız giderilmedi. Adalet Bakanlığı'na bu konunun çözümü için yazı yazdık. Cezaevi savcısı ile görüştük. Yani sorunun çözülmesi için karşımızda bir muhatap bulamadık. Dolayısıyla mahkeme heyetinin de bu konuda duyarlılık göstereceği düşüncesiyle böyle bir protesto ortaya koyduk" dedi. Avcı'nın ardından söz alan avukat Kadir Tunç ise müvekkillerinin talebi doğrultusunda duruşmanın ertelenmesini talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti duruşmayı 12 Aralık'a erteledi.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık ise bir daha böylesi bir durumun yaşanması durumunda tutukluların savunmalarından vazgeçtiği yorumlaması yapılarak savunmalarının alınmayacağı yönünde uyarıda bulundu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçileri düşük ücret eylemi yaptı

SONRAKİ HABER

Gezi’de kadın olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...