06 Haziran 2011 09:16

‘AKP’ye oy verdim şimdi EMEP adayıyım’

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri’ye geldi. Kayseri’de sendika ve derneklere bir dizi ziyarette bulunan Gürkan, halk toplantılarına da katıldı. Emek Partisi Kayseri İl Örgütü tarafından yoksul emekçi mahallelerinden Battalgazi’de gerçekleştirilen halk toplantısında k

‘AKP’ye oy verdim şimdi EMEP adayıyım’
Paylaş

SEÇİM BARAJINI YIKMAK İÇİN

Gürkan, “Bağımsız adaylara ve Emek Partisi’ne verilmiş oylar barışa, kardeşliğe ve emeğe verilmiştir, kendimize verilmiştir” dedi. Seçimlerin adil olmayan koşullarda gerçekleştiğini, halkın vergilerinin halkın düşmanı partilere seçim yardımı olarak verildiğini hatırlatan Gürkan, bağımsız adaylarla seçime girmelerinin sebebinin %10 seçim barajı olduğunu, ancak hem bağımsızlara verilen oylarla hem de bağımsızların olmadığı yerlerde Emek Partisi’ne verilen oylarla yüzde 10 barajını yıkacaklarını ifade etti.

EMEKLİLİK HAYAL OLDU

Emek Partisi’nin Kayseri 1. Sıra adayı metal işçisi Metin Yıldız da toplantıda bir konuşma yaptı. Kendisinin de eski bir AKP üyesi olduğunu ve bundan önceki seçimlerde AKP’ye oy topladığını söyleyen Yıldız, “O seçimden bu seçime birçok düşüncem değişti” dedi. Emek Partisi’ne verilecek oyların boşa gideceğini söyleyenlere kızdığını anlatan Yıldız, “Oy bir namustur. Boşa gitmez, kime verirseniz oraya gider.  Nereye verdiğimizi bilmemiz lazım. İş işten geçtikten sonra, ‘elim kırılsaydı da vermeseydim’ dememeliyiz. Ben şahsen bunu yaşadım. Görüyorsunuz 9 yıldır başımızda, hiçbir sosyal güvencemiz kalmadı. Emeklilik bitti. Hep diyor ya ‘hayaldi gerçek oldu’ diye. Evet, emeklilik gerçekti, hayal oldu” dedi. Battalgazi Mahallesi’ne sadece seçim döneminde gelmediklerini, her dönem Battalgazi emekçilerinin mücadelelerinde yanlarında olduklarını söyleyen Emek Partisi GYK üyesi Yakup Aslandoğan ise, kurulmak istenen baz istasyonuna karşı 400-500 kişiyle yaptıkları yol kapatma eylemini hatırlatarak, “Bu birlikteliğimizi korumalıyız” dedi. “Bizim için emekçinin onuru önemli. Emekçinin onuruna göz dikenler karşısında bizi bulur. Sendikalaşma mücadelesinde onları işten atanlar, emekçileri mahallelerde lağıma pisliğe mahkûm edenler,  baz istasyonunun yaydığı kansere rağmen baz istasyonunu savunanlar karşılarında bizi bulur” diyen Aslandoğan, AKP ile birlikte CHP’yi de eleştirdi.

Toplantı katılımcıların konuşmalarıyla ve sorularla devam ederken, Diyarbakırlı bir inşaat işçisi Fevzi Usta, “Kayseri’de bağımsız adaylar olmadığı için EMEP’ e destek vereceğim” dedi.  Şengül Canpolat ise, seçim döneminde neyin ne olduğunu daha iyi anladığını, kadınların vaatlerle kandırılmasına karşı Emek Partisi’ne oy istediğini söyledi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağdat Caddesi de Blokla tanıştı!

SONRAKİ HABER

Engelliler de Tüzel’i destekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...