10 Aralık 2013 13:08

Hacettepe işçileri maaş kesintilerini protesto etti

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde işten çıkarılan ve 29 gündür hakları için direnen işçiler, kendilerine destek veren arkadaşlarının maaşlarında kesinti yapılmasını protesto etti.

Hacettepe işçileri maaş kesintilerini protesto etti
Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan ve iş yavaşlatma eylemi yaptıkları gerekçesiyle işten çıkartılan Devrimci Sağlık-İş Sendikası üyesi 51 taşeron sağlık işçisi, hakları için 29 gündür direniyor.

İşçiler, direnişlerinin 29’uncu gününde kendilerine destek verdikleri için maaşlarında kesinti yapılan 900 taşeron işçisi için Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne yürüdü. “Hacettepe yönetimi sorumluluğunu yerine getir” yazılı pankart açan ve “İşimizi geri istiyoruz” yazılı önlükler giyen işçiler, kurdukları direniş çadırından rektörlük binasına yürüdü. İşten çıkarılan işçilere, maaşlarında kesinti yapılan işçiler de destek verdi. İşçiler, yürüyüş sırasında sık sık “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Hacettepe uyuma işçine sahip çık”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Rektörlük binası önünde işçiler adına açıklama yapan Devrimci Sağlık-İş Örgütlenme Uzmanı Ethem Akdoğan, “29 gündür haklarımız için direniyoruz. Maaşlarımızı da kesseler direnmeye devam edeceğiz. Rektörlüğe neden maaşlarımızı kestiklerine ilişkin dilekçe veriyoruz. Eğer üç gün içerisinde cevap vermezlerse, haklarında suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Açıklamanın ardından maaşlarında kesinti yapılan işçiler, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne neden maaşlarında kesinti yapıldığına ilişkin dilekçe verdi. İşten çıkarılan işçiler ise, arkadaşları gelinceye kadar rektörlük binası önünde slogan atarak bekledi. Ardından işçiler, kurdukları çadıra geri döndü. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeler tutuklu vekiller için mütalaa istedi

SONRAKİ HABER

Taraf gazetesi, Başbakan hakkında dava açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...