10 Aralık 2013 12:12

Yandaşın hedefi öğrenciler

Erdoğan konuştu yandaş medya harekete geçti. Manşetler hazırlandı, karikatürist görevini yaptı. Türkiye, "Öğrenci affı örgütlere yaradı" derken Sabah ise "Profesyonel öğrenciler" manşetiyle öğrencileri hedef aldı.

Yandaşın hedefi öğrenciler
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’de “Üniversitelilere sınırsız af diye bir şey tanımıyoruz. Çünkü bu öğrenciler üniversiteleri terör alanına çevirdiler. Hazırlığımızı yapıyoruz, 6-7 yıl içinde bitirdin bitirdin. Bitiremedin güle güle” dedi.

Yandaş medya da durur mu; hemen kolları sıvadı. Manşetler  hazırlandı, karikatürist  görevi başına geçti... Erdoğan’ın söylediği sözler üzerine hemen öğrenciler hedef alındı... Türkiye, “Öğrenci affı örgütlere yaradı” manşeti attı ve “Rektörler, ‘af’la dönenlerin öğrencileri suça teşvik ettiğini, üniversitelerde kaos ortamı oluşturduğunu ve eğitim-öğretimi aksattığını dile getirdi” şeklinde spot attı. Atılma korkusu olmayan grubun da suç makinesine dönüştüğünü ileri sürdü

Sabah gazetesi ise “Profesyonel öğrenciler” manşeti ile okuyucusuyla buluştu. Gazete YÖK’ün bir düzenleme içinde olduğunu yazdı. Gazete rektörlerin söyledikleri üzerinden haberi kurguladı ve “Afla geri dönenler öğrenciliği mesleğe dönüştürdü. Yaşları 30- 40 olan bu kişiler derslere girmiyor, okula öğrenci örgütlemeye geliyor, şiddet olayı organize etmeye, eylemlerde ön sırada yer alıyorlar" dedi. Gazete adeta okuluna üniversitesine sahip çıkan herhangi bir hak ihlali karşısında eylem yapan öğrencileri rektörlerin söylemleri üzerinden hedef aldı.

Yandaşlık sıralamasında başı çeken Sabah Gazetesinin Karikatüristi Salih Memecan da tam da Başbakan Erdoğan’ın hoşuna gidecek bir karikatüre imza attı. Karikatürde yaşlanmış birkaç kişi konulmuş ellerine baston ile “faşizme geçit yok” sloganı atılıyor. (MEDYA SERVİSİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Balbay\'ın tahliyesini medya nasıl gördü?

SONRAKİ HABER

Kars\'ta 35 kişiden 8\'i serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...