10 Aralık 2013 11:39

Celtic’ten Yeşil Tugaylar’a ağır ceza

İskoçya'nın Celtic kulübü şöhreti Britanya adasının sınırlarını aşan muhalif taraftar grubu Green Brigade’e (Yeşil Tugaylar) ceza yağdırdı.

Celtic’ten Yeşil Tugaylar’a ağır ceza
Paylaş

İskoçya'nın Celtic kulübü şöhreti Britanya adasının sınırlarını aşan taraftar grubu Green Brigade’e (Yeşil Tugaylar) ceza yağdırdı.

Cuma günü Fir Park’ta oynanan Motherwell-Celtic maçında, yeşil beyazlı taraftarların koltuklara 10 bin sterlin tutarında zarar vermesiyle alınan karar sonrası 128 taraftarın maçları stadyumdan izlemesi yasaklandı. Celtic Park’ta Bölüm 111’de toplanan 250 kombine bilet sahibi Yeşil Tugaylar üyesi de stadyumun farklı bölgelerine dağıtılacak.

Celtic taraftarları maç sırasında sahaya 2 sis bombası atmış ve tribünde meşaleler de yakılmıştı. İskoçya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Neil Doncaster, Fir Park’taki olayları “utanç verici” olarak niteleyerek, koltuklara zarar verenlerin polis tarafından bulunması için her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.

Celtic kulübü sözcüsü ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bölüm 111’de yer alan taraftarlardan stadyumun başka bir bölgesine transfer edilmeyi kabul etmeyen kombine sahiplerine, kombine ücretlerinin geri ödeneceğini ifade etti. Açıklamada, Cuma günü yaşanan olayların Celtic taraftarlarını temsil edemeyeceği belirtildi.
Yeşil Tugaylar ise yaptığı açıklamada üyelerinin Fir Park’taki taşkınlıktan sorumlu olmadığını dile getirdi.

Muhalif siyasi tavrıyla da tanınan Ultra grubu Yeşil Tugaylar geçtiğimiz hafta Milan’la oynanan Şampiyonlar Ligi maçında, açlık grevinde yaşamını yitiren IRA önderlerinden Bobby Sands’in ve İskoç halk kahramanı William Wallace’ın posterlerini açmıştı. UEFA, bu sebeple Celtic hakkında soruşturma başlatmıştı. (SPOR SERVİSİ)

UEFA BU PANKART VE POSTERLER İÇİN SORUŞTURMA AÇMIŞTI


ÖNCEKİ HABER

‘Haklara sahip olmak diye bir haktan yoksun’ yurtsuzlar

SONRAKİ HABER

İsveç’te yaşlı eşcinseller için huzurevi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...