10 Aralık 2013 08:15

Bu gençlere acil bir salon lazım

Evet bu gençlere acil bir salon lazım. Kim bu gençler? Bilmiyorum. Sakarya’nın gençleri.

Bu gençlere acil bir salon lazım
Paylaş

Ecem ERARSLAN

Evet bu gençlere acil bir salon lazım. Kim bu gençler? Bilmiyorum. Sakarya’nın gençleri. Belki tatangalar belki apaçiler belki lise belki de ortaokul belki de hiç biri. Ama bu gençler  meydanın sahibi şimdi.  Kulaklıklarıyla kapşonlarıyla patenleriyle kaykaylarıyla kızlı erkekli meydandalar. Günün hemen her saatinde onlardan bir kaçını görebilirsiniz meydanda. Ama en çok da hafta sonları. Meydandan geçerken yanınızdan süratle geçebilirler hemen ardınızda biri düşebilir veya mükemmel figürleriyle sizi etkileyebilirler.
8 aralık 2013 Pazar! İnanılmaz soğuk bir hava var Sakarya’da. Meydandan geçmek durumunda kalıyorum ama hayranlığımı gizleyemiyor etrafımda vızır vızır dönen patencilere ve kaykaycılara bakıyorum. Zaman zaman ağzımı kapatmayı bile unutuyor ve gaza gelip ‘uuuu, vay beee, helaaaal’ gibi sesli tepkiler de veriyorum.  Çünkü bu gençler bir araya gelmiş hem spor hem sanat yapıyorlar. Belki de birbirini hiç tanımayan gençler burada bir araya geliyor tanışıyor, kaynaşıyor.  Ancak soğuk, hem de çok soğuk… Meydanı gayet kullanılır hale getiriyor. Bu gençlerin zekası, öyle ki Atatürk heykelinin yüksekliğini veren eğimi kaykay pisti haline getirmişler ve heykelin etrafında gayet artistik hareketler yapıyorlar. Ancak soğuk. Dediğim gibi çok soğuk. Yaz aylarında iyi hoş ancak kışın bu çocukların bu faaliyetlerini sürdürebilmeleri için belediyenin acilen duruma “YARDIMCI” olması gerekiyor. Bu gençler sıkı sıkı giyinseler de hareket ettikçe terliyor, soyunuyor. Pek bir anne cümlesi olacak ama : Terleri üstünde kuruyor, hele o soğukta üşüdüklerini hiç hissetmiyorlar.
Bir zamanlar ‘90’lı yıllarda yine çok modaydı bu patenler, kaykaylar. O zaman memlekette nerede o yaşta sokağa çıkıp oynamak. Sokağa çıkıp oynuyorduk da mahalle oyunuydu bizimkisi. Böyle “tehlikeli” güzelliklere ne yer ne izin vardı. Ben de almıştım o dönem bir paten ama evin koridorlarında sınırlı kaldı pistim.  Bir de pisti oluşturmak için koridorların bütün halılarını kaldırıp yerine yeniden sermek gerekince, çok da sürekli bir aktivite olmuyor doğrusu.
Velhasıl benim içimde ukdedir paten kaymak, kaykay binmek.  Bu gençler birleşebiliyor, sokağa çıkabiliyor, kayabiliyor gönüllerince. Ama soğuk, çok soğuk!  Kış aylarında güzel bir salonları olsa bu gençlerin enerjilerini kullansalar güzelce… Hem de belediyenin katkısı olmuşken bir de sağlık personeli olsa bu ufak tefek düşmelere müdahale edecek.
Ama soğuk çok soğuk bu aralar, havalar…

*Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü

ÖNCEKİ HABER

Yeni patron ‘dört ayaklı’

SONRAKİ HABER

Dershane öğretmenleri: Kapatma değil örtülü özelleştirme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...