10 Aralık 2013 06:16

İlkokul öğrencilerine dini kitaplar dağıtıldı

İzmir’in Çiğli ilçesinde okullara dağıtılan dini içerikli kitaplar tepki gördü. hurafelerden oluşan, ırkçı, ötekileştirici, kadına ve muhalif olana şiddeti normalleştirici ifadeler barındıran kitapların dağıtılmasına karşı Eğitim Sen bugün açıklama yapacak.

İlkokul öğrencilerine dini kitaplar dağıtıldı
Paylaş

İzmir’in Çiğli ilçesinde okullara dağıtılan dini içerikli kitaplar tepki gördü. Eğitim Sen bugün konuyla ilgili açıklama yapacak.

Çiğli’deki bütün ilkokul ve ortaokullara, Kaymakamlığın hazırladığı “81 İle 81 Kitap” projesi kapsamında sınıf başı 81’er kitap ücretsiz dağıtıldı. Kitaplar öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından okunmaya başladıkça gerçekler gün yüzüne çıktı.

Dağıtılan kitapların içinde, Dünya ve Türkiye edebiyatının bilinen yapıtlarının yanında hurafelerden oluşan, ırkçı, ötekileştirici, kadına ve muhalif olana şiddeti normalleştirici birçok örnekten oluşan, kitapların da olduğu görüldü.

Üstelik bir projede gönüllülük esas olması gerekirken kitaplar, öğretmenlerin katılıp katılmayacağı sorulmadan imza karşılığı teslim edilmiş ve kitapların öğrencilere okutulup gerekli bilgilerin işlenmesi istenmiş. Yani dolaylı olarak zorunlu kılınmış. Kitapların yayınevleri daha çok cemaatlere yakın yayınevleri ve hatta bir kitapta Said-i Nursi’nin adı övgülerle birlikte geçiyor.

Birçok kitapta yaşanan olaylar sadece dini sebeplere dayandırılmış, kadına şiddetin olağanlaştırıldığı, Çingenelerin, Yahudilerin aşağılandığı kitapların yanı sıra din adına gerekirse öldürmenin, kan dökmenin normalleştirildiği hurafelerle dolu hikayeler, 7 ila 14 yaş arasındaki öğrencilere dağıtılmış. 2. sınıflara dağıtılan kitaplardan birisi “Müslümanlar Kardeştir” başlıklı kitap. Kitapta, savaş sahneleri anlatılıp, ayetlere yer verilmiş.

“Teşekkür Ederim Allah’ım” adlı kitapta ise kendisini tedavi eden doktora, “Artık ağrımıyor, sağ olun doktor amca, hayatımı size borçluyum” diyen çocuğa doktor, “Ben sadece kolunu tedavi ettim. Kolunu, gözlerini, kulaklarını, ayaklarını ve hayatını seni yaratana borçlusun” diyor.

Eğitim Sen 2 No’lu Şube bugün konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri\'de 3. İşçi Kurultayı: Bu kıvılcım ateş olsun

SONRAKİ HABER

Erdal Eren, Bornova\'da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...