09 Aralık 2013 17:46

En yeni Yemek tarifleri ve yemek haberleri artık bu sitede

Çalışan ve üreten toplum içerinde temel ihtiyaçların karşılanması kaçınılmaz olmaktadır. Bu temel ihtiyaçların başında beslenme ihtiyacı gelmektedir. İnsanlık tarihinin ilk aşamasından itibaren yemek ve içmek önemini hiçbir zaman yitirmemiştir. İ

En yeni Yemek tarifleri ve yemek haberleri artık bu sitede
Paylaş

     Çalışan ve üreten toplum içerinde temel ihtiyaçların karşılanması kaçınılmaz olmaktadır. Bu temel ihtiyaçların başında beslenme ihtiyacı gelmektedir. İnsanlık tarihinin ilk aşamasından itibaren yemek ve içmek önemini hiçbir zaman yitirmemiştir. İlk çaydan günümüze kalmış olan eserler incelendiğinde üretim sektörüne verilen önem göze çarpmaktadır. Yapılmış olan resimlerde veya heykellerde merkezde bulunan önemli kişinin üretim ve tüketime verdiği önem gözlere çarpmaktadır. Giyinme ihtiyacından öne geçmiş durumda resimlerde gözlenmektedir. Geçmişten günümüze beslenme alışkanlığı büyük değişikliklere uğrayarak gelmiştir. Fakat öneminde herhangi bir eksilme olmamıştır. Üretilen besin maddelerinden yemek yapımı için belli bir miktarı saklanmıştır. Bunun yanında belli bir kısmı da satılmıştır.
      Modern cağımızın beslenme anlayışı genel olarak alınan malzemelerin ev ortamında yemek şekline dönüştürülmesi olmaktadır. Modern cağımızda da yemek kültürü üzerinde hızlı değişiklikler gözlenmektedir. Yeni yemek tatları ortaya çıkarmada aşçılık mesleği şeklinde yeni bir meslek ortaya çıkmıştır. 20- 30 yıl öncesinde aşçıların ortaya çıkarmış oldukları yeni tarifler yemek haberleri olarak gazetelerde yayınlanır olmuştur. Gazetelerde bulunan Yemek Haberleri geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmiştir. Kısa sürede büyük bir dikkatle takip edilen yemek tarifleri, ikinci aşama olarak dergi basımı şeklinde sadece yemek haberleri sunan dergileri ortaya çıkmıştır. Yemek tarifleri sadece kuru bilgi olarak sunulmaktan görselliğe doğru bir geçiş izlemiştir. Yemek resimleri tariflerin yanında yayınlanmaya başlamış. Bu süreci yemek tarifleri üzerine kitap çıkartma takip etmektedir. Yemek kitapları günümüzde de önemini korumaktadır. Adını duyurmuş olan ustalar tarafından kaleme aldırılmış olan yemek tarifleri herkesin beğenisini sunulmaktadır. Yemek haberleri olarak sunulan gazetelerden kitaplara kadar ulaşan bir yolculukta yüzlerce yeni tat ortaya çıkarılmıştır. Yeni tatların ortaya çıkarılmasında en büyük etmenlerin başında alım gücünün artması gelmektedir. İnsanlar alım güçlerinin artması ile uzak ülkelerin besin maddelerini alabilir duruma gelmiştir. Yerli ürünler ile dışarıdan alınan ürünlerin birleştirilmesi ile farklı tatlar ortaya çıkmıştır. Yemek tarifleri son yolculuğuna sanal ortama girerek yapmıştır. İnternetin kullanım alanının artması ile yüzlerce yemek sitesi kurulmuştur. Yemek haberleri şeklinde haber sunan bu sitelerde yapılan tarifler tüm detayları ile göz önüne serilmektedir. Her aşaması resimlenmesi ile detaylı sunumlar yapılmaktadır. Bunun yanında kullanıcı yorumları ile yemek tarifi üzerinde değişiklikler yapılabilmektedir. Bu siteler kısa sürede içeriklerini zenginleştirmiştir. İçeriklerinde pasta tarifi, çorba tarifi, yemek tarifi, kurabiye tarifi şeklinde kullanıcılarına geniş bir hizmet sunmaktadır.
   Toplumsal alanda herkesin üretime katılması ile yemek yapmak sadece bayanların himayesinde olmaktan çıkmıştır. Bayanların da iş dünyasına katılması ile yemek yapma zamanları ortadan kalkmıştır. Bu aşamada erkeklerde yemek yapma yolunu tercih etmektedirler. Yemek yapma kültürü geçmişte annelerden kızlarına aktarılarak günümüze gelmiştir. Fakat günümüzde yemek yapma artık sanal alemde yayınlanan yemek haberleri ile kendisine yeni bir şekil vermiştir. Yemek alışkanlıkları üzerine yarışmalar bile yapılır bir hal almıştır. Bu yarışmalar ile en güzel yemekleri yapanlara ödüller verilmektedir. Yemek kültürü başlangıçta bulunan karın doyurma faaliyetinden uzaklaşarak günümüzde büyük bir sektör haline dönüşmüştür. Her ustanın veya her mutfağın ortaya çıkartmış olduğu yeni tarifler kısa sürede yemek haberleri ile büyük kitlelere ulaşır bir hal almıştır.
  Yemek haberleri bayanların veya erkeklerin yemek yapma konusunda başvurdukları kaynakların başında gelmektedir. Alanında uzmanlaşmış ekipler tarafından hazırlanan yemekler; yapım aşamalarını görsellikle destekleyerek kullanıcılarına sunmaktadır. Süre belirterek yemeklerin ne kadar sürede hazır olacaklarının belirtilmesi ise ortak tatların ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Hayatında yemek yapmamış birisi rahatlıkla bu siteler aracılığı ile yeni tatları keşfedebilir.
Haber Kaynağı: www.yemekhaberleri.com

ÖNCEKİ HABER

Mecliste Kürdistan kavgası

SONRAKİ HABER

BEDAŞ\'ta 3 yıldır adalete ulaşılamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...