09 Aralık 2013 15:43

Yüksekova'da gerginlik sürüyor

3 gündür kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova'da İşbilir ailesine kitlesel taziye ziyaretinde bulundu. İlçede olaylar devam ederken, polis bugün gaz bombasıyla DİHA bürosunu hedef aldı.

Yüksekova\'da gerginlik sürüyor
Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde polis saldırısı sonrası vurularak yaşamını yitiren M. Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in ailesine Hakkari, Şemdinli, Derecik, Çukurca'dan gelen yurttaşlar kitlesel olarak taziye ziyaretinde bulundu.

Aralarında BDP Hakkari il eş başkanları Rahmi Kurt ve Esmer Tekin, Hakkari Belediye Başkanı Fadil Bedirhanoğlu, Şemdinli ve Çukurca belediye başkanları, İHD, KESK, DİSK, MEYADER, KURDİDER ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin de bulunduğu yüzlerce kişi İşbilir ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

'AKP HÜKÜMETİ BİREBİR SORUMLUDUR'

Esentepe Mahallesi camisinde kabul edilen taziye ziyaretinde konuşan Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, çözüm sürecini istemeyen karanlık güçlerin Yüksekova'da iki emekçiyi, iki sivil yurttaşı katlettiğini belirterek, "Sistematik olarak sivil katliamlarına devam eden karanlık güçlerin bu çabasından AKP hükümeti birebir sorumludur. Halkını katleden ve çeşitli gerekçelerle katli meşrulaştıran AKP hükümeti, bu halkın direnişi karşısında tarihte yok olmaya mahkum olacaktır" dedi.

İLÇEDE OLAYLAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan ilçede polis ve gençler arasında 4 günden bu yana karşılıklı çatışmalar devam ediyor. Polis gençlere gaz bombaları ile müdahale ederken, gençler de polise taşlarla karşılık verdi. İlçede Şemdinli yol güzergahı, Van yolu, Dağlıca kavşağı ve Esendere yoluna gençler, 200 metre aralıklarla barikat oluştururken, sabah saatlerinden itibaren ilçe üzerinde başlayan heron hareketliliği devam ediyor.

DİHA BÜROSUNA GAZ BOMBASI

Müdahalenin devam ettiği ilçede DİHA bürosu da polisin gaz bombalı saldırısına uğradı. Polisin attığı gaz bombalarından biri de Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan apartmanın ikinci katındaki DİHA Yüksekova bürosunun balkonuna düştü. Ajans bürosunda bulunan gazeteciler gazdan etkilendi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gediz EDAŞ’ta sorunlar derhal çözülmeli

SONRAKİ HABER

Akdeniz Üniversitesi\'nde Yüksekova protestosuna saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...