09 Aralık 2013 15:29

HDP’den Feniş işçilerine ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Gebze’ye düzenlemiş olduğu ziyaretin ilk programında 94 gündür direnişte olan Feniş işçilerini ziyaret etti.

HDP’den Feniş işçilerine ziyaret
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Gebze’ye düzenlemiş olduğu ziyaretin ilk programında 94 gündür direnişte olan Feniş işçilerini ziyaret etti.

HDP Gebze ve Darıca İlçe örgütlerinin yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşen ziyarette konuşan Tuncel, “Halkların Demokratik Partisi olarak İstanbul Milletvekilimiz Abdullah Levent Tüzel Feniş direnişinin yakın takipçisi oldu. Bu konu ile alakalı mecliste soru önergeleri, Çalışma Bakanı ve Meclis Başkanı ile görüşmeler konusunda adımlar attı. Fakat bugün görüyoruz ki 94 günü geride bırakırken tüm hak arama mücadelelerinde olduğu gibi hükümet tarafından atılan herhangi bir adım yok” diye konuştu.

Yerel seçimlerin yaklaştığını, bugüne kadar işçileri ziyaret etmeyen partilerin tek tek ziyaretler gerçekleştirip oy isteyeceğini ifade eden Tuncel, “Sizden oy isteyenlere ‘Bugüne kadar nerdeydiniz’ diye sormanız gerekir. Kimlerin gerçekten yanınızda olduğunu düşünerek tercihinizi yapın. Bugün bir bileşim olarak ortaya çıkan Halkların Demokratik Partisi, işçi sınıfının, ezilenlerin ve tüm halkların mücadelelerinde yanlarında olarak onlarla dayanışma içerisinde olmayı temel hedef olarak merkezine koymaktadır” dedi.

MÜCADELE EDEREK DEĞİŞTİREBİLİRİZ

Feniş’te yaşananların ilk olmadığını daha önce birçok yerde benzer sorunların ortaya çıktığını hatırlatan Tuncel, bu durumun işçilerin kaderi olmadığını, mücadele edildiği ölçüde değiştirebileceklerini kaydetti.

Feniş ziyaretinin ardından Halkların Demokratik Partisi Darıca İlçe Örgütü’nün açılışına katılan Tuncel, burada coşkulu bir kitle tarafından karşılandı. HDP Kocaeli İl Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, HDP Darıca İlçe Başkanı, HDP Darıca Belediye Başkan Adayı, HDP Gebze İlçe Başkanı, HDP MYK üyelerinin katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan Tuncel, yerel seçimlere yaklaşırken böyle bir çalışmanın Darıca üzerinden başlamasının çok önemli olduğunu ve bu çalışmanın HDP’nin Darıca’da ne kadar iddialı olduğunu gösterdiğini söyledi.  (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tamir için çıktığı direkte akıma kapılarak öldü

SONRAKİ HABER

\'İyi hekimlik için her yerde varız, varolacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...