09 Aralık 2013 15:11

Gezi tutuklularının aileleri Mecliste ‘adalet’ aradı

Gezi direnişine katıldıkları için tutuklananların aileleri, Mecliste ‘adalet’ aradı. Gezi tutuklularının aileleri bugün Mecliste CHP Tunceli Mulletvekili Hüseyin Aygün’ün konuğu olarak basın toplantısı düzenledi.

Gezi tutuklularının aileleri Mecliste ‘adalet’ aradı
Paylaş

Gezi direnişine katıldıkları için tutuklananların aileleri, Mecliste ‘adalet’ aradı.

Gezi tutuklularının aileleri bugün Mecliste CHP Tunceli Mulletvekili Hüseyin Aygün’ün konuğu olarak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Kürtçe konuşan Kandıra F Tipi Cezaevinde tutuklu Aziz Aydoğdu’nun annesi Elif Aydoğdu, “Çocuğumun suçu yok, çocuğuma iftira ediyorlar” dedi. Oğlunun bu kadar süre cezaevinde kalmasının, Başbakanın açıklamalarıyla ve verdiği yetkilerle bağlantılı olduğunu söyleyen Aydoğdu, Başbakan Erdoğan’a “Senin de ciğerin yansın” diye seslendi.

USULSÜZ ŞEKİLDE TUTUKLULAR

Hâlâ Tekirdağ F Tipi Cezaevinde kalan Hasan Tunç’un babası Mithat Tunç da “Bizim çocuklarımız Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları için usulsüzce tutuklandılar. Şu an neyle suçlandığını bile bilmiyoruz” dedi.

Boran Atıcı’nın annesi Ayten Atıcı basına seslendi: “Sesimizi duyurmamızda, adalet arayışımızda bize yardımcı olun.”

‘OĞLUMA SARILDIM DİYE DAYAK ATMIŞLAR’

Edirne F Tipi Cezaevinde yatan İmran Aydın’ın babası Hayri Aydın oğlunun radyo televizyon bölümünde okuduğunu ancak Gezi direnişinde medyanın gösterdiği tavır nedeniyle başka bir bölümde okumak için sınavlara yeniden girdiğini söyledi. Sınava getirildiği gün oğluna sarıldığını hatırlatan baba Aydın, bu sarılma nedeniyle oğlunun cezaevine götürülürken ring aracında dövüldüğünü söyledi.

5 AYDA GÜÇ BELA AMELİYAT OLDU

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu Çağrı Aydoğan’ın babası İdris Aydoğan da şöyle feryat etti: “Benim oğlum ameliyat olacaktı, 5 ay boyunca zor bela cerrahi müdahalesi gerçekleştirildi. Şu anda cezaevinde tutuluyor. Tıbbi müdahale gerekli, zor durumdayız.”

Mustafa Gümüş de “Gezi eylemlerinin bu aşamaya gelmesinin en büyük nedenlerinden birisi faşist ‘80 cuntasının sonuçlarını devam ettirmek isteyen zihniyettir” dedi.

‘SİRKE ŞİŞESİ MOLOTOF GİBİ GÖSTERİLDİ’

Mustafa Diren Saygılı’nın babası Kamber Saygılı da polisin, oğlunun elindeki sirke şişesini, ‘molotof’ olarak gösterdiği için tutuklandığını söyledi.

Baba Saygılı, “Oğlum astım hastası ve bu nedenle gazdan korunmak için elinde sirke şişesi vardı. Dünyanın her yerinde bu tarz eylemler yapılıyor ama hiçbir yerde gözlük ya da PET şişe delil olarak kullanılmıyor” diye isyan etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekli Sen, 18 Aralık’ta promosyon için yürüyecek

SONRAKİ HABER

Zonguldak ve Yatağan\'da özelleştirme protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...