09 Aralık 2013 15:06

Emekli Sen, 18 Aralık’ta promosyon için yürüyecek

DİSK’e bağlı Emekli Sen banka promosyonlarının ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yürüyecek. Emekli Sen genel merkezinde basın açıklaması yapan Genel Başkan Veli Beysülen, 18 Aralık tarihinde saat 12.00’de Bahçeli son durakta toplanacaklarını, buradan bakanlığa yürüyerek promosyon haklarını isteyeceklerini söyledi.

Emekli Sen, 18 Aralık’ta promosyon için yürüyecek
Paylaş

DİSK’e bağlı Emekli Sen banka promosyonlarının ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yürüyecek. Emekli Sen genel merkezinde basın açıklaması yapan Genel Başkan Veli Beysülen, 18 Aralık tarihinde saat 12.00’de Bahçeli son durakta toplanacaklarını, buradan bakanlığa yürüyerek promosyon haklarını isteyeceklerini söyledi. Daha önce 11 Aralık’ta yapacaklarını duyurdukları yürüyüşlerini hava muhalefeti nedeniyle 18 Aralık tarihine ertelediklerini belirten Beysülen, herkesi kendilerine destek olmaya çağırdı. Beysülen, promosyon hakları için 24 Ekim tarihinde başlattıkları eylem ve etkinlikleri sonunda Türkiye genelinde seslerini duyurmak için topladıkları imzaları, bakanlığa ileteceklerini ifade etti.

HÜKÜMET SAMİMİ DEĞİL

Bankaların emekli aylıklarından muazzam gelir elde ettiğini belirten Beysülen, “2007 yılında çalışanlara promosyon verilmesi genelgesi çıkardığı halde, bugüne kadar emeklilere promosyon verilmesini sağlamayan hükümeti ve bankaları protesto ediyoruz” dedi. Bankaların birbirleriyle kıyasıya yarıştıkları halde sıra emeklilere gelince serbest piyasa kurallarını unutup gizli anlaşma içinde hareket ettiklerini belirten Beysülen, Hükümeti de samimi bulmadıklarını söyledi. Beysülen, “Her şeye rağmen, 10 yıllık uygulamaları ile bankaları ihya eden hükümetin bir seçim yatırımı olarak, cüzi bir promosyonu bankalara kabul ettirmesi muhtemeldir” dedi. Hükümete “6 yıldır Kamu Çalışanlarına promosyon verilmesini sağlayan 2007/21 sayılı başbakanlık genelgesinin uygulanmasını bekleyen emeklileri sahte ‘İntibak Yasasında’ yaptığınız gibi hayal kırıklığına uğratmayınız” diyerek seslenen Beysülen, hükümetin bankalarla yaptığı pazarlığı samimiyetsiz bulduklarını söyledi. Beysülen şöyle devam etti: “Çünkü biliyoruz ki, bankalar bu kadar çok emekliye promosyon ödeyecek kaynağımız yok dediklerinde, siz bir kez daha emeklilere dönüp, ne yapalım biz çabaladık ancak, bankaların kaynağı olmadığı için, size promosyon verilmesini kabul ettiremedik diyerek topu taca atacaksınız.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Rotasyon değil sürgün

SONRAKİ HABER

Gezi tutuklularının aileleri Mecliste ‘adalet’ aradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...