09 Aralık 2013 15:00

EMO’dan Hacettepe işçilerine destek

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), direnişlerinin 26. gününde Hacettepe Hastaneleri’nde işten atılan işçileri ziyaret etti.

EMO’dan Hacettepe işçilerine destek
Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası, direnişlerinin 26. gününde Hacettepe Hastaneleri’nde işten atılan işçileri ziyaret etti.

EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akgün Yalçın, direniş çadırlarındaki yaptığı açıklamada, “Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde kölelik şartlarında çalışan, angarya çalıştırılmanın son bularak, insanca yaşamak istediklerini haykıran işçilerin işten atılmaları kabul edilemez bir uygulamadır” dedi.

Hacettepe işçilerinin taşeron sistemin sıkıntılarını, problemlerini kamuoyu ile paylaşan, hissedebilen bir noktaya taşıdıklarını belirten Yalçın, “Umarız en kısa sürede talepleriniz karşılanır, istediğiniz şekilde işe iade edilirsiniz, çalışma koşullarının düzeltilmesi için olumlu adımlar atılır. Maddi manevi olarak yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

TEKEL işçilerinin Ankara ayazında verdikleri haklı mücadele gibi Hacettepe işçilerinin de bu soğukta taşeron firmaya ve üniversite yönetiminin baskıcı tutumuna karşı mücadele ettiklerini dile getiren Yalçın, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünün işten çıkarmaların kendi sorumluluklarında olmadığı yönündeki açıklamalarına da tepki gösterdi.

Yalçın, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi olarak, Hacettepe işçilerinin mücadelelerini desteklediklerini ve taşeron uygulamasının kaldırılarak işçilerin bir an önce iş başı yaptırılmaları gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul\'a kar uyarısı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Rotasyon değil sürgün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...