09 Aralık 2013 13:50

Hakkari Barosu: Vali görevden alınsın

Hakkari Barosu, Yüksekova'da 2 kişinin öldürülmesi ve bir kişinin yaralanmasıyla ilgili yaptığı temelsiz açıklamalar nedeniyle Hakkari Valisinin görevden alınmasını istedi.

Hakkari Barosu: Vali görevden alınsın
Paylaş

Hakkari Barosu, Yüksekova'da 2 kişinin öldürülmesi ve bir kişinin yaralanmasıyla ilgili yaptığı temelsiz açıklamalar nedeniyle Hakkari Valisinin görevden alınmasını istedi.

Hakkari Barosu Başkanı Muhittin Güngör tarafından yapılan açıklamada “Hakkari Barosuna bağlı avukatlar olarak, öldürülen kişilerin otopsisine katılmak için gittiğimiz Yüksekova Devlet Hastanesi, kar maskeli özel harekat polisleri tarafından basılmış, hastanenin içine yüzlerce gaz bombası atılıp orda bulunan yurttaşlar darp edilmek suretiyle otopsi bekleyen cenazeler kaçırılmıştır” dedi. Öldürülenlerin cenazeleri henüz morgda bulunurken ve herhangi bir otopsi işlemi yapılmamışken, Hakkari Valiliği tarafından soruşturmayı etkileyecek açıklamalar yapıldığını dile getiren Güngör, “Hakkari Valiliğinin bu açıklamasından sonra ulusal basında öldürülen sivil insanları suçlayıcı haberler servis edilmeye başlanmıştır. Yetkililerin bu olay karşısında sergiledikleri tavır, polisin işlediği suçlarda cezasızlık politikasının devam edeceği inancını oluşturmuş ve olayların günlerce sürmesine neden olmuştur” dedi. Açıklamada, cenaze törenine yönelik saldırıda ağır yaralanan Bemal Tokçu’nun halen hastanede bulunduğu hatırlatılarak “İki yurttaşın ölümüne ve onlarcasının yaralanmasına sebep olan olayı aydınlatmak ve faillerini ortaya çıkartmak iktidarın sorumluluğundadır. Bu olayın aydınlığa çıkması sorumlularının yargılanabilmesi için ilk günden itibaren olayların bu seviyeye varmasına neden olan Hakkari Valisi, Yüksekova Kaymakamı ve Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü derhal görevlerinden alınmalıdır” denildi. (HAKKARİ)
 

ÖNCEKİ HABER

\'Oğlum iş çıkışı elleri yağlı öldürüldü\'

SONRAKİ HABER

Mandela’nın paradoksu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...