09 Aralık 2013 12:55

Tutuklulara kış günü sıcak su yok

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu üyesi 5 milletvekili, 4 Kasım’da Çukurova Bölgesi’nde bulunan cezaevlerinde incelemelerde bulundu.

Tutuklulara kış günü sıcak su yok
Paylaş

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu üyesi 5 milletvekili, 4 Kasım’da Çukurova Bölgesi’nde bulunan cezaevlerinde incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında ise cezaevi idareleri mevcut sorunların giderileceğini ileri sürmelerine rağmen cezaevlerindeki baskılar ve mevcut sorunlar giderilmedi. Yaşanan hak ihlalleri, keyfi uygulama ve baskılarla gündemden düşmeyen bu cezaevlerinden Kürkçüler F Tipi Cezaevinde bulunan siyasi tutuklular, cezaevi idaresinin baskılarıyla karşı karşıya olduklarını bildirdi. Tutukluların aileleri de bu durumdan endişeli olduklarını belirtti.

SOĞUK SUYLA BANYO

Cezaevinde kalan kuzeni Cumali Yavuz’u ziyaret etmek üzere 5 Kasım’da cezaevine giden Vakkas Yavuz, kuzeninin cezaevindeki koşulların giderek kötüleştiğini aktardığını söyledi. Yavuz, kuzeninin verdiği bilgiler arasında, tutukluların banyo ihtiyacını soğuk su ile gidermek zorunda kaldıklarının da olduğunu anlattı.

'YEMEKLER SAĞLIKSIZ'

Kuzeninin aktardıklarına göre tutuklulara verilen yemeklerin hijyen şartlarından uzak, sağlıksız ve doyurucu olmadığını dile getiren Yavuz, yine yemeklerin daha önce birkaç kez kullanılmış, kokmuş yağlarla yapıldığını belirtti. Yavuz, tutukluların bu nedenle çıkan yemekleri çoğunlukla yiyemedikleri gibi yedikleri zaman da sık sık rahatsızlandığını söyledi.
Tutukluların durumuyla ilgili yetkililere ve kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan Yavuz, tutuklu yakınları olarak başta hasta tutuklular olmak üzere tüm siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

Cezaevi yetkilileri ise iddialara ilişkin bilgi veremeyeceklerini söyledi. (Adana/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Avukat Gülizar Tuncer\'e saldırıya kınama

SONRAKİ HABER

Mecliste kadına şiddet Çiçek’e soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...