09 Aralık 2013 10:26

Köylüler trafo merkezini ateşe verdi

Bölge'nin pek çok farklı ilinde elektrik kesintileri halkı canından bezdiriyor. Urfa'da elektrik kesintisini protesto eden köylüler, trafo merkezini ve 2 aracı ateşe verdi.

Köylüler trafo merkezini ateşe verdi
Paylaş

Urfa'nın Yardımcı köyünde sürekli yaşanan elektrik kesintisini protesto eden bir grup köylü, trafo merkezi ve 2 aracı ateşe verdi. Harran Ovası'ndaki köylere, "kaçak kullanım" olduğu gerekçesiyle elektrik verilmediği belirtilirken, Suriyeli mültecilerin kaldığı Telhamut ve Harran Konteyner Kenti'nde elektriklerin kesilmemesi köylülerin tepkisine neden oldu.

Yardımcı köyündeki trafo merkezinin önünde toplanan köylüler, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı. Köylüler trafo merkezindeki yetkililerle tartışırken, yetkililerce köydeki askeri karakoldan çağrılan askerler, olay yerine gelerek köylüleri buradan uzaklaştırmak istedi. Askerler gelince köylüler, trafo merkezinin kapısındaki kulübeye taş ve kalaslar ile saldırarak kulübeyi ateşe verdi. Sayıları yetersiz olan askerler olay yerinden uzaklaşırken, köylüler, trafo merkezinin içine girerek bahçedeki 2 aracı da ateşe verdi. Yetililerin boşalttığı trafo merkezinin içine giren köylüler, merkezdeki birçok dosyayı yakıp dağıtırken, para kasasına da el koydu.

"Hükümet istifa", "Vali istifa" sloganlarını atan köylüler, uzun bir süre daha trafo merkezinin kapısında ateş yakarak, elektrik kesintisini protesto etti. Akşam saatlerinde eyleme başlayan köylüler, ilerleyen saatlerde trafo merkezinden ayrıldı.

Urfa'dan çağrılan takviye jandarma ise, olay yerine ancak gece yarısı ulaşabildi. Trafo merkezinde yanan araçlar itfaiye araçlarının yardımıyla kaldırılırken, jandarma, olaylara karışan ve aralarında muhtarlarında olduğu protestocu köylüleri yakalamak için savcılıktan alınan arama kararıyla Yardımcı ve çevre köylerde arama başlattığı öğrenildi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

4 ilde okullara kar tatili

SONRAKİ HABER

Ukrayna\'da Lenin heykeli yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...