09 Aralık 2013 09:49

Önder: Her aday malvarlığını açıklasın

HDP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen Sırrı Süreyya Önder, tüm adaylara mal varlıklarını açıklama çağrısı yaptı.

Önder: Her aday malvarlığını açıklasın
Paylaş

HDP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen Sırrı Süreyya Önder, tüm adaylara mal varlıklarını açıklama çağrısı yaptı. Önder, “Bana ve aileme ait bir tapu varsa bulanındır. Bir maaştan fazla para varsa bulanındır. Hodri meydan” dedi.

Önder, Twitter’deki hesabında ‘mal beyanımdır’ dedikten sonra, “Çok şükür yeryüzünde ne benim ne de ailemin hiçbir tapusu yoktur” dedi.

Önder, kendisi gibi, kızı, annesi, kardeşi ve eski eşinin kiracı olduğunu belirtirken, takipçileri ile şunları paylaştı:

“Çok şükür. İlk meclise girdiğimizde iki yıl önce TOKİ kurası çıktı. İlk taksitini bile ödeyemedim. İptal ettiler. Şimdi ‘TOKİ’den ev çıktı’ diyenler, iki yıl önce iptal edilen işi şimdi güncelleyenler. Hiç bir malım mülküm yok şükür. Sıra sizde. Sizin başkan adaylarınızda mal varlığını açıklasın. 150 karakter yeterse:)) (Twitter mesajındaki 140 karakter sayısını kast ediyor) Benimkine 8 karakter yetiyor ‘yok şükür’. Bana ve aileme ait bir tapu varsa bulanındır. Bir maaştan fazla para varsa bulanındır. Hodri meydan. Çağrımdır: Her aday mal varlığını açıklasın. Son 15 yıl içindeki artışlarla beraber. Ben açıkladım. Audi marka bir aracım var. Trafik kazasında pert olmuştu. Onun toparlanmış halidir. Kasko bile yapmıyorlardı. İnsanlık onuru haram servetlerden önemlidir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BDP: Lice\'de askerler halk tarafından alıkonuldu

SONRAKİ HABER

4 ilde okullara kar tatili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...