09 Aralık 2013 07:50

Venezuela'da yerel seçimler: Maduro 'test'i geçti

Venezuela’da yeni başkan Nicolas Maduro kendisi için “en büyük test” olarak tanımlanan yerel seçimlerden başarıyla çıktı. Oyların yüzde 49.2'sini alan iktidar bloğu 337 belediye başkanlığından 257'sini kazandı.

Venezuela\'da yerel seçimler: Maduro \'test\'i geçti
Paylaş

Venezuela’da yeni başkan Nicolas Maduro kendisi için “en büyük test” olarak tanımlanan yerel seçimlerden başarıyla çıktı.

İktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi’nin (PSUV) öncülük ettiği Büyük Yurtsever Cephe(GPP) oyların yüzde 49.2'sini alarak 337 belediye başkanlığından 257’sini kazandı. Seçimlere “tarihi bir an” olarak bakan Venezuela burjuvazisinin seçim bloğu Demokratik Birlik Masası (MUD) ise yüzde 42.7 oyda kaldı.

Seçimlere katılım yüzde 59’da kalırken seçimlerde 337 belediye başkanı ve 2455 meclis üyesi seçildi.

Hugo Chavez’in ardından göreve gelen Nicolas Maduro, başkent Caracas’ta oyunu kullandıktan sonra herkese “halkın seçimine saygı gösterme” çağrısı yaptı. Sağcı burjuvazinin lideri Henrique Capriles ise çok sayıda bölgede seçim ihlalleri yapıldığını öne sürdü.

Maduro, Bolivar Meydanı'ndaki zafer konuşmasında ise "Bizi küçümsediler. Bana eşek dediler. Irkçılık yaptılar. Bugünden sonra görevi bırakmamız gerekeceğini öne sürdüler" ifadelerini kullandı. İktidar, özellikle kırsalda ve yoksul bölgelerde etkisini gösterirken muhalefet ise kent merkezlerinde öndeydi. Başkent Caracas'ta ve ülkenin ikinci büyük kenti Maracaibo'da belediye başkanlığı muhalefetin oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tayland\'da hükümeti fesih kararı alındı

SONRAKİ HABER

Öcalan: Yüksekova, \'paralel devlet\'in işi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...