05 Haziran 2011 10:31

Eğitimciler AKP'ye tepkili

Eğitim Sen Kayseri Şubesi yaptığı eylemle baskıları ve gözaltıları protesto etti.Hopa’da öldürülen emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun fotoğraflarının da taşındığı eyleme, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri’ye gelen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı. Eylemde konuşan Eğitim Sen Şube B

Eğitimciler AKP'ye tepkili
Paylaş

Hopa’da öldürülen emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun fotoğraflarının da taşındığı eyleme, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri’ye gelen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı. Eylemde konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Sedat Ünsal, iki ayda 1500’ü aşkın kişinin gözaltına alındığını, yaklaşık 500 kişinin de tutuklandığını belirterek, AKP’nin toplumsal muhalefete karşı baskılarından ötürü kaygılı olduklarını söyledi.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ayrıca, sendika şubesinden KESK’e bağlı sendikaların yöneticileriyle de seçim dönemini değerlendirmek üzere bir araya geldi.

SİVAS’TA EYLEM

Metin Lokumcu’nun hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan polis saldırılarını protesto için bir araya gelen KESK Sivas Şubeler Platformu, Sivas Halkevleri, EMEP, CHP, ÖDP, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Alevi Dernekleri Federasyonu AKP il binasına yürüdü. CHP il örgütünün imza atmasına rağmen ve CHP’li Sivas milletvekili Malik Ejder Özdemir’in 20 dakika önce Eğitim Sen Sivas şubesinde başka bir etkinlik için gelip konuşup basın açıklamasına katılmaması dikkat çekti. (Kayseri-Sivas/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halk seçim propagandalarını seviyesiz buluyor

SONRAKİ HABER

Sivas’a Halit Çelenk konferans salonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...