05 Haziran 2011 10:25

Halk seçim propagandalarını seviyesiz buluyor

Asılan parti bayraklarının çokluğundan gökyüzünü görmenin imkânsız hale geldiği Güzeltepe’de seçim araçlarının bangır bangır çaldığı müzik de yan yana oturan insanların birbirleri ile bağırarak konuşmasına neden olacak kadar yüksek.Kahvede park bahçe işçileri ile görü

Halk seçim propagandalarını seviyesiz buluyor
Paylaş
Koray Yetiş

Asılan parti bayraklarının çokluğundan gökyüzünü görmenin imkânsız hale geldiği Güzeltepe’de seçim araçlarının bangır bangır çaldığı müzik de yan yana oturan insanların birbirleri ile bağırarak konuşmasına neden olacak kadar yüksek.

Kahvede park bahçe işçileri ile görüşüyoruz. Seçimler ile ilgili röportaj yapma isteğimize isimler ve fotoğraf olmazsa yardımcı olacaklarını söylüyorlar. Nedeni ise seçim öncesi işten atılma korkusu. İşçilerden birisi AKP’nin iktidardan düşmesi için eksikliklerine rağmen oyunu CHP’ye vereceğini ifade ediyor. Yaşanan kaset tartışmalarını ve liderler arası diyalogların seviyesini sorduğumuzda ise, “Parti liderleri televizyona ya da miting meydanına çıkınca 18 yaş sınırı getirilmesi lazım” diyor.

Bir başka işçi ise seçimlerde hâlâ bir karara varamadığını ifade ediyor. AKP karşıtlığından CHP’yi düşündüğünü ifade eden işçi, “Gönlüm bağımsızlardan yana ama hayırlısı. Son kararı seçim sandığından vereceğim” diyor. “Neden bağımsızlar?​” sorumuza ise, “Sendikal örgütlenme sürecinde ittifak da yer alan güçlerin varı yoğu ile ellerinden gelen desteği verdiği için” diyor.   Ardından misafir olduğumuz ev ise 2 kız kardeşin yaşadığı bir bekâr evi. Kardeşlerden biri Organize’de bir matbaa atölyesinde çalışıyor. Mesaide olduğu için görüşemiyoruz. Diğer kardeş Neslihan Gül, üniversitede okuyor. Neslihan seçimlerde 2 parti arasında kaldığını ama yaşanan son tartışmalar ve liderler arası çekişmeler sonrası Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adaylarını desteklediğini ifade ediyor.

Misafir olduğumuz başka bir evde yaşananlar ise televizyonda dönen bütün seçim reklamlarını yalanlar nitelikte. 1 yıl önce eşini trafik kazasında kaybederek 3 çocuğu ile hayatta kalmaya çalışan Mülkiye Fırat. Seçimlerde iktidar olacak partiden beklentilerini soruyoruz. “Onlardan bir beklentim yok. En çok ihtiyacım olduğu zamanlarda ne iktidar partisi AKP, ne de belediye başkanlığını elinde bulunduran CHP bana ve çocuklarıma destekte bulundu. Eşimin trafik kazasında vefatından sonra kuru ekmeğe muhtaç kaldığımız günlerde kimse kapımızı çalmadı. Şimdi ise maşallah adayların biri gelip biri gidiyor” diyor. Babasıgille aynı avluda kaldığı gerekçesi ile aldığı 100 TL. yardım ile gıda desteğinin de kesildiğini dile getiren Fırat, “Oyumu bağımsız adaylardan Erdal Avcı’ ya vereceğim. Hem konuştuğu şeyler doğru olduğu için hem de AKP ile CHP’nin saldırmada ortaklaştığı isim olduğu için” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PSAKD Madımak için Ankara’ya yürüyor

SONRAKİ HABER

Eğitimciler AKP'ye tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...