08 Aralık 2013 19:34

Zonguldak'ta okullara kar tatili

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 113 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik, merkez, bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli İlçelerinde okulların bir günlüğüne tatil edildiğini açıkladı. Karabük’te de kar tatili ilan edildi.

Zonguldak\'ta okullara kar tatili
Paylaş

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 113 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik, merkez, bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli İlçelerinde okulların bir günlüğüne tatil edildiğini açıkladı. Karabük’te de kar tatili ilan edildi.

Zonguldak kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı gece boyunca devam etti. Bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 60, alçak kesimlerde ise 20 santimetreye kadar ulaştı. Yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak- Ankara Karayolunda da zaman zaman ulaşımın aksamasına neden oldu. Polis, her iki güzergaha TIR'ların geçişlerine izin vermezken, kar lastiği ve zincir takan araçların geçişlerine izin verdi. Zincirsiz yola çıkan bazı araç şoförleri, cep telefonlarıyla yakınlarını arayarak yardım istedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçede 28, Alaplı 30, Devrek 22 ve Ereğli ilçelerinde 33 olmak üzere 113 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarının aralıksız sürdürüyor.

VALİ KABAN TWİTTER'DAN DUYURDU


Zonguldak Valisi Ali Kaban, twitter sayfasından okulların yarın (pazartesi) için 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Okulların yarın merkez, bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde tatil olduğunu duyuran Kaban, "Hava soğuk, kar yağıyor, fırtına var. Yarın okullar tatil. Evde annemizi üzmeyelim çocuklar" mesajını paylaştığı görüldü. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılmalarına karar verildiğini bildirdi.

KARABÜK’TE DE KAR TATİLİ

Karabük’ün Safranbolu ve Eflani ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edilmesinin ardından kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi üzerine, Karabük il genelindeki tüm okullar da bir gün süreyle tatil edildi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Aileler de 'bozuk gemi' engeline takıldı!

SONRAKİ HABER

Akdeniz’de 5 şiddetinde deprem oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...