08 Aralık 2013 18:19

Hava-İş’te işveren kazandı!

Hava-İş Sendikası 27. Olağan Genel Kurulu dün yapılan seçimle sona erdi. Genel Kurul’da yapılan seçim sonucunda AKP Hükümeti ve THY işvereninin desteklediği Reforma Hareketi’nin listesi kazandı.

Hava-İş’te işveren kazandı!
Paylaş

Hava-İş Sendikası 27. Olağan Genel Kurulu ikinci gününde yapılan seçimle sona erdi. 211 delegenin oy kullandığı Genel Kurul’da AKP Hükümeti ve THY işvereninin desteklediği Reform Hareketi’nin listesi kazandı.

Hava-İş Sendikasının kongresinde AKP Hükümeti ve THY işvereninin desteklediği Reform Hareketi'nin başkan adayı Ali Kemal Tatlıbağ 133 oy alarak Hava-İş’in yeni genel başkanı oldu.  Atilay Ayçin listesi ise 77 oy aldı.

Hava-İş Sendikası 27. Olağan Genel Kurulu, AKP Hükümeti, THY işvereni ve Türk-İş Konfederasyonunun müdahaleleriyle başlamıştı. Mevcut Başkan Atilay Ayçin’in, Reform Hareketi'nin ve Gökkuşağı Hareketi'nin listelerinin yarışacağı genel kurula, Atilay Ayçin ve Gökkuşağı Hareketinin delegeleri işverenin “Genel kurula katılmayın işten atılırsınız” baskıları nedeniyle gelmemişti.

BendikaOrg YAYININI SONLANDIRDI

THY direnişi sürecinde kurulan ve THY grevinin ve işten alılanların sesi olan @bendikaOrg ise THY yönetiminin destekledi Reform Hareketi’nin adayı yeni genel başkan seçilince yayınına son verdi.

@bendikaOrg yayına son verdiğini şu sözlerle duyurdu; “Hava-İş Yönetimi artık iktidarın. BendikaOrg bugün itibariyle yayınına son veriyor. Meydanlarda sokaklarda yine beraber olacağız.Yürüdüğümüz yolda yanımızda duran, bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkürler. Eşitlik, özgürlük, kardeşlik dileğiyle, hoşçakalın.” (İstanbul/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova\'da İşbilir ailesine taziye ziyaretinde bulunuldu

SONRAKİ HABER

Yangına müdahale eden itfaiyecilere de biber gazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...