08 Aralık 2013 16:55

Yüksekova'da İşbilir ailesine taziye ziyaretinde bulunuldu

Yüksekova'da 3 gün önce vurularak öldürülen M.Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in ailesine BDP Hakkari Milletvekilleri Adil Zozani ve Esat Canan'ında aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş taziye ziyaretinde bulundu.

Yüksekova\'da İşbilir ailesine taziye ziyaretinde bulunuldu
Paylaş

Yüksekova'da 3 gün önce vurularak öldürülen M.Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in ailesine BDP Hakkari Milletvekilleri Adil Zozani ve Esat Canan'ında aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş taziye ziyaretinde bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde protesto açıklamasına polis saldırısı sonrası vurularak öldürülen M.Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in ailesine kitlesel olarak taziye ziyaretinde bulunuldu. Aralarında BDP Hakkari Milletvekilleri Adil Zozani ve Esat Canan, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin, BDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Kurt, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz, BDP PM üyesi Abidin Eniş, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda yurttaş İşbilir ailelerine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerinde bulundu.

Esentepe Camisi'nde kabul edilen taziyede konuşan BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Yüksekova halkının 3 gündür büyük bir gerilim yaşadığını belirterek, 2 yurttaşın hedef gözetilerek katledildiğini dile getirdi. Yüksekova üzerinde çok büyük provokasyonlar planlandığını söyleyen Zozani, "Bu provokasyonları halkımız boşa çıkarmalı. Bu provokasyonlar Kürt halkını birbirine kırdırmaya yönelik planlanıyor. Bu dava şehit ailelerin davası değil, biz Kürt halkının davasıdır. Hükümet bu faillerin sorumlularını ortaya çıkarmalıdır" diye belirtti.

Öcalan'ın son açıklamasına da değinen Zozani, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan 'Gever'de yapılanlar ile çözüm süreci baltalanmak isteniyor ve halkımızın bu provokasyonlar karşısında güçlü olmalı ve oyunlara gelinmemeli' dedi. Gever halkının bu mücadeleyi bu kadar güçlü bir şekilde sahiplenmesi bizi mutlu etti. Daha öncede devlet bizi yurdumuzdan dilimizden etmek istedi. Ama Kürt halkı hiçbir zaman teslimiyeti ve onursuz bir yaşamı kabul etmedi. Bu 2 şehitten sonra da onursuz bir yaşamı Kürt halkı kabul etmeyecektir. Şehitlerimizin acısı içimizden hiçbir zaman çıkmamasına rağmen yine de aşiti, azadi diyoruz" şeklinde konuştu. (YÜKSEKOVA)

ÖNCEKİ HABER

Paralarını alamayan işçiler çatıya çıktı

SONRAKİ HABER

Hava-İş’te işveren kazandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa