08 Aralık 2013 15:40

'İşsizlik fonunda biriken paralarla duble yol yaptılar'

3. Kayseri İşçi Kurultayına katılmak üzere Kayseri’ye gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, kurultay öncesinde DİSK Bölge Temsilciliğinde basın toplantısı düzenledi.

\'İşsizlik fonunda biriken paralarla duble yol yaptılar\'
Paylaş

3. Kayseri İşçi Kurultayına katılmak üzere Kayseri’ye gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, kurultay öncesinde DİSK Bölge Temsilciliğinde basın toplantısı düzenledi.

Hükümet programında yer alan Ulusal İstihdam Stratejisi’ni eleştiren Beko, bölgesel asgari ücret, kıdem tazminatının kaldırılması, esnek çalışma, özel istihdam bürolarının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Aynı zamanda İŞKUR delegesi de olduğunu söyleyen Beko, İŞKUR Genel Kurul Raporları’nda işsizlik fonunda biriken paraların duble yollar yapılmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğüne aktarıldığını söyledi. Beko, “İşsizlik Fonu’nda biriken 160 milyar liranın büyük bir kısmına vergi adı altında Maliye Bakanlığı tarafından el konulmuş. 16 milyar lirası Karayolları Müdürlüğüne aktarılmış. Sadece 3 buçuk milyar lirası işsizler için kullanılmış” dedi. Hükümetin Özel İstihdam Büroları açma hevesinin işçileri ortaçağdaki gibi köle misali alıp satmak anlamına geleceğine değinen Kani Beko, “Eğer bürolara ihtiyaç varsa, İŞKUR’un büro sayıları artırılsın. İŞKUR yönetimleri de Avrupa’da olduğu gibi sendikalara ve işçilere devredilsin” dedi.

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, önümüzdeki günlerde DİSK olarak yapacakları toplantı ile tutumlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını, DİSK’in emek, demokrasi, özgürlük, barış ve kardeşliği savunan adayları desteklemesi gerektiğini söyledi. (Kayseri EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kültür Bakanlığı\'na rağmen tiyatro!

SONRAKİ HABER

‘Tayyip konakta, Vanlı çocuklar sokakta’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa