08 Aralık 2013 14:03

KCK: AKP döneminde sivilleri öldürmek normalleşti

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Yüksekova’da iki kişinin katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “AKP Hükümeti döneminde sivil öldürme normalleşmiştir. Yüzlerce sivili katledenler ellerini kollarını sallayarak dolaşmaktadır” denildi.

KCK: AKP döneminde sivilleri öldürmek normalleşti
Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Yüksekova’da iki kişinin katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “AKP Hükümeti döneminde sivil öldürme normalleşmiştir. Yüzlerce sivili katledenler ellerini kollarını sallayarak dolaşmaktadır” denildi.

ANF’nin haberine göre Türkiye’de polisin işlediği suçların ‘terörle mücadelede zafiyet olur’ anlayışıyla soruşturulmadığı belirtilen açıklamada, “1990’lı yıllardaki zihniyet bugün farklı biçimde sürdürülmektedir. Yüzlerce cinayetten bir tanesinin bile faili açığa çıkarılıp yargılanmamıştır” denildi. AKP Hükümetinin ‘bizim zamanımızda faili meçhul cinayet olmuyor’ diyerek halka yalan söylediği ve toplumla alay ettiği dile getirilen KCK açıklamasında, “AKP Hükümeti döneminde işlenen tüm cinayetlerin failleri bellidir. Failler polisler ve askerlerdir. Hiçbir failin cezalandırılmaması AKP döneminde anayasa, yasa ve hukukun rafa kaldırıldığını göstermektedir. Polisin rastgele öldürmesi, savcıların rastgele tutuklaması Türkiye’nin esas hukuku haline gelmiştir” ifadelerine yer verildi. Devletin açık biçimde işlenen bu cinayetleri normalleştirdiği tespiti yapılan açıklamada, “Bu yaklaşıma ancak faşist ülkelerde rastlanır. Bundan daha tehlikeli devlet anlayışı olamaz” denildi. Çözüm süreciyle birlikte bir çatışmasızlık ortamı oluştuğuna dikkat çekilen açıklamada, “AKP bu fırsatı ve zemini doğru kullanıp adım atacağına, çatışma ve gerilim ortamını canlı tutan bir politika izlemiştir. AKP’nin bu politikasına karşı demokratik protesto hakkını kullanan göstericilere yönelik saldırılar devam etmiştir. Karakol yapımını protesto eden Medeni Yıldırım’ın öldürülmesi ve Gever’de işlenen cinayetler AKP’nin demokratik protestolara nasıl yaklaştığını göstermektedir” denildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “AKP bir taraftan çözüm sürecinden, insanların ölmediğinden söz edip, diğer taraftan Kürtleri öldürmeye devam etmektedir. 12 Eylül faşist generalleri de ‘artık ölümleri durdurduk’ propagandası yapıyor, ama aynı günlerde insanları idam ediyorlardı. AKP ‘Benim politikalarıma uyarsan öldürmem, ama politikalarıma karşı çıkarsan ölürsün’ demektedir. Zaten Başbakan, Hükümetin uygulamaları protesto edildiğinde, ‘Kadın da olsa, çocuk da olsa gereğini yaparız’ diyerek tarihe geçmiştir.” Tüm halka ‘saldırıyı her yerde protesto edin’ çağrısı yapılan açıklamada, “Demokrasi ve özgürlük susmakla değil, mücadeleyle sağlanır” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Midyat\'ta halklardan Yüksekova tepkisi

SONRAKİ HABER

Öldürenleri değil ölenleri eleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...