08 Aralık 2013 13:58

Midyat'ta halklardan Yüksekova tepkisi

Midyat'ya Arap, Asuri, Süryani, Mıhallemi, Keldani, Arami, Kürt ve Türk halklar adına açıklama yapan Anadolu Arap Birliği Başkanı Mehmet Ali Aslan, Yüksekova’a hayatını kaybeden 2 kişinin Mezopotamya halklarının ve inançlarının ortak şehidi olduğunu söyledi.

Midyat\'ta halklardan Yüksekova tepkisi
Paylaş

Midyat'ya Arap, Asuri, Süryani, Mıhallemi, Keldani, Arami, Kürt ve Türk halklar adına açıklama yapan Anadolu Arap Birliği Başkanı Mehmet Ali Aslan, Yüksekova’da hayatını kaybeden 2 kişinin Mezopotamya halklarının ve inançlarının ortak şehidi olduğunu söyledi. Aslan, “Türkiye ve bölgede yaşanan her ölümden Başbakan, İçişleri Bakanı ve Hükümet sorumlu” dedi.

Estel Köşk Meydanı’nda düzenlenen ve Akad Mıhallemi Derneği, Süryani Kültür Derneği, Bethnahrin Asuri Süryani Keldani Arami Birliği, Anadolu Arap Birliği, Sami Halkları Topluluğu, Midyat Şemmikan Birliği, DTK Halklar ve İnançlar Komisyonu, Midyat Engelliler Derneği ile Eğitim Sen temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasında Arapça, Türkçe, Kürtçe, Mıhallemice ve Süryanice, ‘Barışa uzanan eller kırılsın’, ‘Katiller hesap verecek’, ‘Ya barış ya barış’ sloganları atıldı. Burada konuşan Anadolu Arap Birliği Başkanı Mehmet Ali Aslan, “Yüksekova’da hayatını kaybeden 2 kişiye sıkılan kurşunlar sadece Kürtlere değil, halkların kardeşliğine, tüm Anadolu ve Mezopotamya’da yaşayan halkların barış, huzur ve kardeşliğine sıkıldı” dedi. Türkiye ve bölgede yaşanan her ölümden Başbakan, İçişleri Bakanı ve Hükümet yetkililerinin sorumlu olduğunu söyleyen Aslan, “Daha fazla kan dökülmesine sebebiyet verip barış sürecini bitirmeye yönelenlere kısas uygulanmalıdır. TBMM öncelikli olarak barışa kastedenler için ‘kısas yasası’ hazırlayıp uygulamaya koymalıdır” dedi. (MARDİN)
 

ÖNCEKİ HABER

Tüzel: Bu zihniyetle süreç ilerlemez

SONRAKİ HABER

KCK: AKP döneminde sivilleri öldürmek normalleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...