05 Haziran 2011 10:20

Asker ve koruculardan halka seçim baskısı

Siirt’in Pervari İlçesi’ne bağlı Beğendik Beldesi’nde asker ve korucuların AKP’ye oy verilmesi yönünde yurttaşlara baskı yaptığı iddia ediliyor.Geçtiğimiz hafta beldede yerel seçimlerde BBP, AKP ve DP’den belediye başkanı adayı olan Ziver Turşak, Mahmut Açıl ve Ali Osman Selçuk, partilerinden istifa

Asker ve koruculardan halka seçim baskısı
Paylaş

Siirt’in Pervari İlçesi’ne bağlı Beğendik Beldesi’nde asker ve korucuların AKP’ye oy verilmesi yönünde yurttaşlara baskı yaptığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz hafta beldede yerel seçimlerde BBP, AKP ve DP’den belediye başkanı adayı olan Ziver Turşak, Mahmut Açıl ve Ali Osman Selçuk, partilerinden istifa ederek BDP’ye katılmıştı. Beldede büyük coşku yaratan katılımın ardından Begendik Jandarma Karakolu Komutanı ve AKP’lilere arasında görüşme yapıldığı, görüşmenin ardından aralarında karakol komutanı, AKP Belde Başkanı Zeydin Eksik, Belediye Muhasebe Müdürü Dıjvar Ulaş, ve korucu Haso Çadar’ın da bulunduğu ekibin yurttaşları gezerek, Blok’a oy vermemeleri ve AKP’ye oy vermeleri yönünde yurttaşları tehdit ettiği iddia edildi.

Öte yandan Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi’nde de halkı ziyaret eden AKP adayları Necip Zeydan, Kasım Demir, AKP Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül, Derecik Belde Başkanı Kasım Evin ile bazı korucuların, kendilerine tepki gösteren Derecik sakinlerini tehdit ettikleri ve silah çektikleri ileri sürüldü. (Siirt-Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kars, Bitlis, Iğdır ve Van mitingleri bugün

SONRAKİ HABER

PSAKD Madımak için Ankara’ya yürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...