05 Haziran 2011 10:15

Denizli’de BDP’lilere saldırı

Denizli'de dün 28 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden BDP'lilere, bir grup saldırdı. Polis ise saldırıya engel olmak yerine BDP'lilere gaz bombaları ve coplarla müdahale etti. Polisin saldırısı sonucu 10 kişi yaralandı, birçok kişi de gözaltına alındı.Denizli'de dün sabah çoğunluğu öğrenci olan 28 kiş

Denizli’de BDP’lilere saldırı
Paylaş

Denizli'de dün 28 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden BDP'lilere, bir grup saldırdı. Polis ise saldırıya engel olmak yerine BDP'lilere gaz bombaları ve coplarla müdahale etti. Polisin saldırısı sonucu 10 kişi yaralandı, birçok kişi de gözaltına alındı.

Denizli'de dün sabah çoğunluğu öğrenci olan 28 kişinin evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla BDP İl Örgütü, basın açıklaması yaptı. Denizli Belediyesi önündeki meydanda yapılan açıklamanın ardından yaklaşık 150 kişi, BDP il binasına doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada çevrede toplanan bir grup, Özlem Doğan Parkı'na gelindiğinde polisin gözü önünde kitleye hakaret ederek taşlarla saldırdı. Kitlenin saldırıya karşılık vermesi üzerine polisler, BDP'lilere gaz bombası ve coplarla müdahale etti. Çıkan çatışma yaklaşık yarım saat sürerken, 10 BDP'linin yaralandı, birçok kişi de gözaltına alındı.

Saldırının ardından BDP binası önüne gelen kitle, burada oturma eylemi yaptı. Ancak burada da toplanan gruplar, BDP’lilere taşlarla saldırdı. Saldırganlara geç müdahale ettiği belirtilen polis ise bir süre sonra bina önünde bekleyen kitleyi içeri aldı. Ardından saldırgan grupları binadan uzaklaştıran polis, daha sonra BDP binasında bulunanları getirtilen minibüslerle binadan götürdü.

POLİS NEZARETİNDE SALDIRI

Saldırıyı protesto eden Emek, Özürlük ve Demokrasi Bloku Adayı Kemal Beler, saldırganların polis nezaretinde kendilerine saldırdığını ifade ederek, "Vali, emniyet amiri hepsinin nezaretinde oldu bu saldırı. 10 civarında yaralı var. Hepimiz yerlere serildik. Gözaltına alınanlar oldu. Ablukaya alındık. Binaya girmek zorunda kaldık. Daha sonra polisler geldi. Otobüslerle arkadaşları tahliye ettiler. İki saat ablukada kaldık. Binadan dışarı çıkamadık. Yaralıların ne olduğunu ve gözaltına kaç kişinin alındığını bilmiyoruz” dedi. (Denizli/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ödemiş’te ülkücü saldırıya polis barikatı

SONRAKİ HABER

Kars, Bitlis, Iğdır ve Van mitingleri bugün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...