05 Haziran 2011 13:15

On binler İstanbul adaylarını kucaklıyor

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul Bağımsız Milletvekili adayları için düzenlenen büyük miting Kağıthane Hasbahçe’de gerçekleşiyor. Milletvekili adaylarının yanı sıra aydın ve sanatçıların, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütleriyle sendikaların da katıldığı mitingde barış çağrı

On binler İstanbul adaylarını kucaklıyor
Paylaş

Kağıthane Hasbahçe’de, blokta yer alan tüm bileşenlerin katılımıyla organize edilen  büyük miting için sabahın erken saatlerinden itibaren kentin dört bir yanından on binlerce kişi alana geldi. Alan adeta bir renk armonisine dönerken, ormanlık alandaki mitingde adeta bir panayır havası yaşandı.

ALAN DOLDU TAŞTI

Mitinge, İstanbul bağımsız milletvekili adayları Sebahat Tuncel, Abdullah Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder, BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali ile EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul il Başkanı Güven Gerçek, BDP, EMEP, SDP, EHP, EDP, ESP gibi partilerin yanı sıra, aydın ve sanatçılar,  yüzlerce demokratik kitle örgütü ve sendikalar katıldı.

Mitingde, ağaçların üzeri, ormanlık alanın tamamı, çimenlerin üstü, her taraf insanlarla dolup taştı. Mitingin başlamasına dakikalar kala, “Şehit namirin” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı. Halayların çekildiği miting alanındaki, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı pankartın yanı sıra, “Düzen partilerine oy yok”, “An azadi an azadi” pankartları dikkat çekti. Alanda sürekli, Amed, Hopa ve Gewer direnişlerine selam gönderildi. Mitinge katılanlar attıkları sloganlarla Nopa’da yaşanan olaylardan sonra gözaltına alınanlara da destek mesajı gönderdiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler ırkçılık ve ayrımcılık kurbanı

SONRAKİ HABER

Ödemiş’te ülkücü saldırıya polis barikatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...