07 Aralık 2013 10:08

Reşit İşbilir 6, Veysel İşbilir 2 kurşunla öldürülmüş

Yüksekova'da yaşamını yitiren iki yurttaşın ön otopsi raporunda, Mehmet Reşit İşbilir'in 6 kurşunla, Veysel İşbilir'in ise 2 kurşunla yaşamını yitirdiği belirtildi.

Reşit İşbilir 6, Veysel İşbilir 2 kurşunla öldürülmüş
Paylaş

Yüksekova'da yaşamını yitiren Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in Van'daki Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemleri tamamlandı. Dün gece Adli Tıp uzmanları, Van Barosu üyesi avukatlar ve Van Cumhuriyet Savcısı Ahmet Salih Bilge'nin gözetiminde yapılan otopsinin ardından ön otopsi raporu çıktı. Ön otopsi raporlarında Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in ateşli silah sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Mehmet Reşit İşbilir'e ait ön otopsi raporunda Adli Tıp Uzmanı bilirkişinin beyanında şu ifadelere yer verildi: "Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı organ yaralanmasına bağlı iç ve dış kanama sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatine ulaşıldı. Cesedin skopi altında görülen çok küçük olan metalik parçalar çıkartılamadı. Cesetten mermi çekirdeği elde edilemedi. Haricen 4, 5 ve 6 noda tespit edilen ateşli silah giriş yaralarının cilt ve cilt atlı bulgulara göre atışların her ne kadar uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu düşünülse de alınan cilt parçalarının balistik incelenmesinin yaptırılması gerektiği 1,2 ve 3 nolu ateşli giriş yaraları elbiseli bölgeye isabet ettiği anlaşıldığından atış mesafesinin tayini için üzerinden çıkarılan elbiselerin usulüne uygun olarak saklanarak kriminal incelemesinin yaptırılması gerektiği kanaatindeyiz."

Veysel İşbilir' ait ön otopsi raporunda ise Adli Tıp Uzmanı bilirkişinin beyanında şu ifadelere yer verildi: "Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı mandibula ve servikal omur kırıkları ile birlikte medilasipünal hasarı kanama ve büyük damar kanamasından meydana gelen iç ve dış kanama sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatine varıldı. Cesetten herhangi bir mermi çekirdeği elde edilemediği haricen 1 noda giren mermi çekirdeğinin sağdan sola ve yukarında aşağıya seyirle haricen 2 noda belirtilen yerden vücudu terk ettiği" kanaatindeyiz. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

AVM\'nin çatısından düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

TOKİ\'nin hastane inşaatında 6 işçi göçük altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...