07 Aralık 2013 00:05

Yemen'deki saldırıyı el Kaide üstlendi

Yemen’de Perşembe günü gerçekleştirilen ve 52 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı el Kaide üstlendi. Yemen güvenlik kuvvetleri bugün ülkenin başkenti Sana’da saldırının sorumlularını bulmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Yemen\'deki saldırıyı el Kaide üstlendi
Paylaş

Yemen’de Perşembe günü gerçekleştirilen ve 52 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı el Kaide üstlendi. Yemen güvenlik kuvvetleri bugün ülkenin başkenti Sana’da saldırının sorumlularını bulmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.  Operasyonda özel kuvvetlere mensup bir asker yaşamını yitirdi.

Savunma Bakanlığı’na yönelik saldırı, bomba yüklü bir aracın patlatılmasıyla gerçekleştirilmiş akabinde çevredeki binalardan Bakanlık kompleksine ateş açılmıştı. Saldırıda ölen 52 kişiden yedisinin yabancı olduğu belirtildi. Yaşamını yitiren yabancılardan 2’si Alman yardım görevlisi, 2’si Vietnamlı doktor, 2’si Filipinler’den hemşire ve 1’i de Hint bir hemşire. Saldırıda sivillerin de öldüğü belirtildi.

Filipinler’den yapılan resmi açıklamada ise 7 vatandaşlarının yaşamını yitirdiği, 11’inin de yaralandığı belirtildi. 2 vatandaşı ölen Almanya, Yemen elçiliğindeki çalışan sayısını geçici olarak azaltacağını ve “alarm modunda” çalışılacağını ifade etti.

Saldırının üzerinden 24 saat geçmeden başlatılan operasyonda çok sayıda eve baskın yapıldı. El Kaide’ye ait bir Twitter hesabından yapılan açıklamada ABD ile ortak hareket edenlerin meşru hedefler olduğu ifade edildi.

ABD, özellikle 2011’de Ali Abdullah Salih’in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanması sırasında bölgeye yerleşen el Kaide’nin Yemen kolunu en aktif “terörist” gruplardan biri olarak değerlendiriyor. Bölgede el Kaide güçlerine yönelik İHA saldırıları da düzenleyen ABD aynı zamanda Yemen özel kuvvetlerini de silahlandırıyor ve eğitiyor.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

\'THKP-C Acilciler\' adıyla yapılan operasyonda 6 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Barışa sahip çıkmak isteyenler Yüksekova için sesini yükseltmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...