06 Aralık 2013 18:25

Corona virüsündeki artış sürüyor

Suudi Arabistan’da, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan; akciğer ve böbrekleri tahrip eden corona virüsüne yakalananların sayısı 132’ye yükseldi.

Corona virüsündeki artış sürüyor
Paylaş

Suudi Arabistan’da, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan; akciğer ve böbrekleri tahrip eden corona virüsüne yakalananların sayısı 132’ye yükseldi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı İnternet sitesinden yapılan açıklamada, ülkede iki yeni corona virüsü vakasına rastlandığı belirtildi. Böylece ülkede corona virüsüne yakalananların sayısı 132’ye yükseldi.

Açıklamada, yapılan tetikler sonucundan, Riyad ve el-Cevf bölgelerinde biri 26, diğeri 51 yaşındaki 2 kişinin corona virüsüne yakalandıklarının tespit edildiği kaydedildi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTİYOR

SARS’ın değişik bir türü olan corona virüsü ilk olarak Eylül 2012’de tespit edildi. Akciğerleri ve böbrekleri tahrip eden virüs bağışıklık sistemini çökertiyor. Uzun süren yakın temastan bulaşan ve kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor. Virüs nedeniyle şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 68’e yükselirken bunlardan 55’inin Suudi Arabistan vatandaşı olduğu bildirildi.

Ortadoğu’nun kabusu haline gelen corona virüsünden etkilenenlerin sayısı, Eylül 2012’den bu yana 132’si Suudi Arabistan, 9’u Katar, 6’sı Birleşik Arap Emirlikleri, 3’ü Tunus, 2’si Ürdün ve biri Umman’da olmak üzere bölge genelinde 153’e yükseldi.

Corona virüsü, Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkelerinde de görüldü. Hastalık nedeniyle 55’i Suudi Arabistan’da olmak üzere şu ana kadar dünya genelinde 62 kişi hayatını kaybetti.

SARS İLE AYNI AİLEDEN

Corona virüsü (NCoV), ilk kez Asya’da ortaya çıkan ve 800 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan SARS hastalığına yol açan virüsle aynı aileden geliyor. Eylül 2012’den bu yana dünya genelinde  33 kişiye bulaşmış ve 18’inin ölümüne neden olmuştu. Virüs bulaşan hastaların 24-94 yaşlarında ve çoğunlukla erkek olduğu belirlendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Üç Nokta yaratıcı yazarlığı sorguluyor

SONRAKİ HABER

400 bin yıllık DNA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...