06 Aralık 2013 17:47

İstiklal'de Aydın Erdem anmasına müdahale

Polis kurşunuyla yaşamını yitiren Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem için Taksim'de yürümek isteyen DÖDEF ve HDK Gençlik Meclisi üyelerine polis müdahale etti.

İstiklal\'de Aydın Erdem anmasına müdahale
Paylaş

Polis kurşunuyla yaşamını yitiren Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem için Taksim'de yürümek isteyen DÖDEF ve HDK Gençlik Meclisi üyelerine polis müdahale etti.

Polis kurşunuyla yaşamını yitiren Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem'in ölüm yıldönümünde Erdem'i anmak için DÖDEF ve HDK Gençlik Meclisi üyeleri Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. " Aydın Erdem'in katilleri hesap verecek" , " Kujeren Aydın Erdem we hesab bıdın" pankartı açan öğrenciler Aydın Erdem ve polislerce katledilen gençlerin fotoğraflarını taşıdı. Açıklamayı yapan Dilan Taşkın, AKP hükümetiyle birlikte devletin farklı boyutlara ulaşan baskıcı, zorba ve katliamcı geleneğin hala devam ettiğine dikkat çekerek, "AKP hükümeti Kürdistan ve Türkiye illerinde baskı araçlarını kullanarak halk kesimlerini susturmak istiyor, zulme karşı duranları hedef tahtası haline getiriyor, tutukluyor, katlediyor" dedi.

Taşkın Aydın Erdem'in polis kurşunuyla katledildiğini hatırlatarak, dönemim İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Erdem'i ağır kusurlu olduğunu ve katilleri sahiplendiğini ifade etti. Erdem'in katlediliş gününü "Üniversitelerde polis varlığına karşı mücadelenin başlangıç günü" olarak ilan ettiklerini dile getiren Taşkın "Üniversitelere özgürlük" sloganıyla mücadelelerini yükselteceklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından sloganlarla yürüyüşe geçen kitleye ise polis TOMA'lardan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesi sırasında gençler Çukurcuma ve İngiliz Konsolosluğu yönündeki ara sokaklara dağılarak polisin müdahalesine soda şişeleri ve taşlarla karşılık verdi. Müdahale sırasında gözaltına yaşanmazken ara sokaklarda da bir süre devam eden gerginlik polisin ara sokaklardan çekilmesiyle son buldu.

SİÜ ÖĞRENCİLERİ AYDIN ERDEM'İ ANDI

Öte yandan Aydın Erdem'i anmak için bir eylemde SİÜ Öğrencileri tarafından kurulan Botan Demokratik Öğrenci Derneği üyeleri ve BDP Siirt İl Örgütü tarafından yapıldı. SİÜ merkez yerleşkesinde bir araya gelen yüzlerce Botan Demokratik Öğrenci Derneği üyesi ve BDP il yöneticileri yerleşkenin giriş kapısına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Burada açıklama yapan dernek üyesi Nurcan Erbey, Aydın Erdem'in katledilmesini kınadıklarını belirterek, "Aydın Erdem bu ülkede polis tarafından katledilen ilk arkadaşımız, ilk genç canımız değildir" diyen Erbey, "Polis şiddeti artık şiddet olmaktan çıkarak açık işkence ve katliam boyutuna varıyor. Özellikle toplumsal olaylarda polisin polis'in tavrı açık bir cunta yönetimini andırmaktadır" dedi. Eylem sloganlarla son buldu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

TOKİ inşaatında 6 işçi göçük altında kaldı

SONRAKİ HABER

Mülteciler statü İstiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...