06 Aralık 2013 16:02

Çiğli Belediyesi işçileri iş bıraktı

İzmir’de Çiğli Belediyesi işçileri bir kez daha ücret alacakları için eylem yaptı. İşçiler, alacaklarının hepsinin ödenmesi talebi ile süresiz iş bırakma eylemine başladı.

Çiğli Belediyesi işçileri iş bıraktı
Paylaş

İzmir’de Çiğli Belediyesi işçileri bir kez daha ücret alacakları için eylem yaptı.

Geçtiğimiz Kurban Bayramında belediye şantiyesine işçilerle bayramlaşmaya gelen Çiğli Belediyesi Başkanı Metin Solak, işçilerin alacaklarının aralık ayının ilk haftasında son kuruşuna kadar ödeneceği sözü vermesine rağmen ücretler yatırılmadı. Bunun üzerine işçiler, alacaklarının hepsinin ödenmesi talebi ile süresiz iş bırakma eylemine başladı. Sabah 7-15 vardiyasında çalışan işçiler üretim araçları ile beraber kendilerini şantiyeye kapattılar.

800 lira ile 4000 lira arasında değişen alacakları olduğunu ifade eden Çiğli Belediyesi işçileri yıllardır ücretlerinin düzensiz ödenmesinden rahatsız. Belediye ile çalışan esnafa da ödemelerin yapılmadığı ve “İşçilerin maaşını ödediğimiz için ödeme yapamıyoruz” denildiği ifade ediliyor. İşçiler ücretleri ile araç mazot ve lastik giderlerinin bir tutulmasından rahatsız. Belediyenin önceliğinin işçi maaşları değil de reklama yönelik harcamalar olduğunu belirtiyorlar. Kaynakların doğru kullanılmadığını ifade eden işçiler ise örnek olarak Metin Uca’nın tek kişilik oyunu için belediye tarafından hafta içi öğlen saatinde Çiğli’ye davet edildiğini, oyunu izlemeye gelen olmayınca da belediyedeki idari personele izin verilip salonun doldurulduğunu anlatıyorlar.

Öğleyin belediye binası önünde toplanan işçiler adına konuşan Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, 20 Mart 2012 tarihinde yine aynı sorun nedeniyle iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yaptıklarını belirterek, o gün yaptıkları açıklamanın aynısını okudu. Çetin o tarihten bugüne değişen hiçbir şeyin olmadığını ifade etti.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da “Kışın soğuğunda Çiğli’nin çöpünü toplayan, yeşil alanında çalışan işçilere yapılan bu uygulama reva mıdır?​” dedi. (İzmir/EVRENSEL)  
 

ÖNCEKİ HABER

\'Riskli ve kanunsuz işler yaptım\'

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ı protesto edebilir diye alıkonuldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa