06 Aralık 2013 14:46

Asil Çelik işçileri 25 kuruş zammı kabul etmiyor

BURSA’nın Gemlik'teki Asil Çelik fabrikası işçileri, ücretlerine yapılan 25 kuruş zammı protesto etmek için vardiya bitiminde bir basın açıklaması yaptı.

Asil Çelik işçileri 25 kuruş zammı kabul etmiyor
Paylaş

BURSA’nın Gemlik ilçesinde üretim yapan Asil Çelik fabrikası işçileri, ücretlerine yapılan  25 kuruş zammı protesto etmek için vardiya bitiminde bir basın açıklaması yaptı. DİSK/Birleşik Metal-İş üyesi olan işçilerin eylemine, 8.00-16.00 ve 16.00-24.00 vardiyası işçileri katıldı.

İşçiler, 25 kuruşluk zammı protesto etmek için, 25 kuruşlarını bir sandığa atarak, sosyal yardımlaşma kurumuna vermek üzere topladılar. İşçiler adına açıklamayı okuyan Birleşik Metal-İş Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, önümüzdeki dönem işverenin tavrı değişmezse eylemlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Ekinci sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan kısa bir süre önce haziran ayı ortalarında biten grup sözleşmelerinde ilk altı ay için iblağ artı 20 kuruş artı yüzde 7 zamma imza atan, ikinci altı aylı zam ile birlikte yıllık yüzde 14 zammı kabul eden MESS’in ağustos ayında başlayan Asil Çelik işyerinde çalışan işçiler için önerdiği zammın ne yazık ki kabul edilebilir bir yanı yoktur. Kaldı ki söz konusu bu sözleşme dahi Asil Çelik işçilerinin beklentilerinin uzağındadır. Biz DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası olarak sadece bu bölge açısından değil tüm Türkiye için büyük önem arz eden böylesi bir işyerindeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ağırlığına ve önemine yakışır bir düzeyde yürütülerek grev uygulama kararının alınmasına gerek bırakmadan sonuçlanmasını temenni ediyoruz.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4 kentte \'Acilciler\' operasyonu: 11 gözaltı

SONRAKİ HABER

Usulsüzlüklere itiraz eden doktora darp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...