06 Aralık 2013 13:09

Sınırda 2.5 km kaçak boru hattı

Suriye sınırındaki “Askeri Yasak Bölge”de Suriye’den akaryakıt kaçakçılığı yapmak için gizli olarak inşa edilmiş olan 2,5 kilometre uzunluğunda bir boru hattı bulundu.

Sınırda 2.5 km kaçak boru hattı
Paylaş

Suriye sınırındaki “Askeri Yasak Bölge”de Suriye’den akaryakıt kaçakçılığı yapmak için gizli olarak inşa edilmiş olan 2,5 kilometre uzunluğunda bir boru hattı bulundu.

 

TSK geceyarısı saat 3.00 sıralarında, “Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede” saptanan kaçak boru hattı konusunda şu açıklamayı yaptı; “2’nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/Hatay) Şht.Ütğm. M. Ali D.BÜKEN Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde,Mobil Yol Kontrol Unsuru devriye faaliyetleri esnasında, Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede, Suriye’den Türkiye’ye doğru Asi Nehri üzerinden geçen 2500 m uzunluğunda bir boru hattı tespit edilmiştir.

Söz konusu boru hattı ile ilgili olarak Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına ve Hatay İl Jandarma Komutanlığına bilgi verilmiş olup; söz konusu boru hattı, Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile tutanak tutularak kontrollü bir şekilde imha edilmiştir.”

UYARIYI ATEŞLE KARŞILIK VERDİLER

Dün öğle saatlerinde ise Şanlıurfa Suruç’ta bulunan 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı Gülünce Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, 20 kişinin, 10 motosiklet ve bir kamyonet ile beraber, kaçakçılık yapmak maksadıyla Suriye’den Türkiye’ye doğru geçmeye çalıştığının belirlendiği ifade edilen açıklamada; “Bölgede bulunan hudut unsurları tarafından kaçakçı şahıslara “dur” ikazında bulunuldu. Ancak kaçakçı şahıslar, yapılan ikazlara uymayarak hududa doğru ilerlemeye devam etti. Kaçakçılar, bölgeden uzaklaşmadı ve hudut birimlerinin üzerine 10 el ateş etti. Açılan ateşe, ateşle karşılık verilirken yapılan müdahaleler sonucunda söz konusu kişiler Suriye tarafına doğru bölgeden uzaklaşmış ve kaçakçılık girişimi engellendi” denildi. (Ankara/ANKA)

 

ÖNCEKİ HABER

Haydarpaşa yangınında karar çıktı

SONRAKİ HABER

Alacaklarını alabilmek için girdikleri madende öldüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...