06 Aralık 2013 12:34

Öğrencilerden ulaşım protestosu

Mersin'in Silifke İlçesi'nde üniversite öğrencileri ulaşım sorunlarına dikkat çekmek için eylem yaptı.

Öğrencilerden ulaşım protestosu
Paylaş

Mersin'in Silifke İlçesi'nde üniversite öğrencileri ulaşım sorunlarına dikkat çekmek için eylem yaptı.

Mersin Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 300 öğrenci, 'Bizcileri seviyoruz, bencilere inat', 'Siz bizim neler çektiğimizi nerden bileceksiniz', Uzun ince bir yoldayız, üşüyoruz gündüz gece', 'Taşucu Koop okula çıkmalı', 'Uzay çağında ilkel çözüm' sloganları attı.

Öğrenciler adına konuşan İşletme Bilgi Yönetimi 4'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Durar, beldede ve ilçede karşılıklı taşımacılık kapan 2 kooperatifin anlaşmazlıkları nedeniyle öğrenciler olarak büyük bir sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Durar, üniversitelerin bulundukları yerlerde ekonomik ve sosyal yönde gelişmeye katkı koyduğunu ancak buna rağmen öğrenciler olarak yıllardır ulaşım sorununu çözemediklerini dile getirerek, "Yurtlarının bulunduğu Taşucu'ndan, Silifke merkezden ve Susanoğlu'ndan gelen Taşucu ve Sim Kooperatifi araçları ile ulaşımımızı sağlamaktayız. Bu araçlar öğrencileri trafiği yoğun olduğu Mersin-Antalya karayolu üzerinde bırakmaktadır. Biz öğrenciler de oradan okulumuza kadar olan uzun yolu olumsuz hava koşullarında da yürümek zorunda kalmaktayız. İstenen sadece 500 metrelik bir mesafede dolmuşların okulumuza kadar çıkmasıdır. Bu durum en çok da engelli arkadaşlarımızı zorluyor" dedi.

Konuşmanın ardından bir süre slogan atan öğrenciler, Silifke-Antalya karayoluna kadar yürüyüş yapıp oradan tekrar okullarına geri döndü. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdemir\'de gaz patlaması: 1 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

Haydarpaşa yangınında karar çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...