06 Aralık 2013 11:26

Polis 'Adın çıkar evine git' deyip ölüme göndermiş

Boşanmak istediği eşi tarafından katledilen 11 çocuk annesi Nimet Çağan'ın daha önce "Öldürüleceğim" diyerek defalarca polise başvurduğu ancak "Adın çıkar, sen kadınsın evine git" denilerek, katilinin yanına yollandığı öğrenildi.

Polis \'Adın çıkar evine git\' deyip ölüme göndermiş
Paylaş

Boşanmak istediği eşi tarafından katledilen 11 çocuk annesi Nimet Çağan'ın daha önce "Öldürüleceğim" diyerek defalarca polise başvurduğu ancak "Adın çıkar, sen kadınsın evine git" denilerek, katilinin yanına yollandığı öğrenildi.

En yakınındaki erkek tarafından sudan gerekçelerle günde en az 5 kadının katledildiği Türkiye'de 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde de kadınlar öldürülmeye devam etti. İstanbul Bağcılar ilçesinde ikamet eden Nimet Çağan boşanmak istediği eşi tarafından 20 yerinden bıçaklanarak katledildi. Sürekli şiddet gören 11 çocuk annesi olan Çağan'ın Bağcılar Yüzyıl Karakolu'na şikayet için gittiği ancak karakoldaki yetkililer tarafından bildik cevaplar aldığı öğrenildi. İddialara göre Çağan'ın karakoldan "Boşver vazgeç şikayetinden. Kadınsın sen adın çıkmasın" denilerek geri çevrildi. Eşine sürekli şiddet uygulayan Şerif Çağan'ın aynı zamanda çocuklarına da şiddet uyguladığı ve bunun üzerine 19 yaşındaki çocuğu Sedat Çağan'ın savcılığa başvurduğu ve 2012 yılında çocukların korunması için 6 aylığına polis görevlendirildiği öğrenilirken, çocukları korumakla görevli polisin ise eve yalnızca 2-3 kez geldiği belirtildi.

'BABAM ANNEMİ SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU'

Çağan'ın çocuklarından Esra Çağan, uzun süredir babası tarafından annesine şiddet uygulandığını belirterek, annesinin bu yüzden babasından boşanmak istediğini söyledi. Ancak annesinin boşanma kararından her defasında akrabaları tarafından vazgeçirildiğini söyleyen Çağan, babasının, eve kamera dahi yerleştirdiğini belirtti. Çağan, "Kameradan çektiği videoda görünen kardeşimin bacağını sevgilisinin bacağı sanmış. O günden sonra babam anneme sürekli 'Sen beni aldatıyorsun' demeye başladı. Babamdan sürekli tehdit aldığını gören dayım annemin boşanmasını istiyordu fakat yine aile büyüklerimiz anneme 'Boşanma, bu seferlik affet' diyordu" dedi.

'KADIN POLİS ŞİKÂYETİNDEN VAZGEÇİRTTİ'

Babasının eve bıçak getirdiğini ve annesine "Bunla seni keseceğim" dediğini ifade eden Çağan şunları aktardı: "Babama o bıçağı neden getirdin diye sorduğumuzda 'mutfak için getirdim' derdi ama biz annemi öldürmek için getirdiğini biliyorduk. Annem de biliyordu bunu. Babama 'Bana ne yaparsan yap korkmuyorum senden' derdi." Çağan, geçen yıl da benzer bir olayın meydana geldiğini belirterek annesinin Bağcılar Yüzyıl Karakolu'na şikayet için gittiğini fakat görevli kadın polisin annesine "Boşver vazgeç şikayetinden. Kadınsın sen adın çıkmasın. O erkektir, her şeyi yapabilir. Sen Kürt'sün, Kürtler, böyle bir şeyi kaldıramaz. Sana değil, kocana inanırlar" diyerek annesini geri gönderdiğini söyledi.

'BİZİM ONUN GİBİ BİR BABAMIZ YOK'

Babasını asla affetmeyeceğini söyleyen Çağan, "O artık benim babam değil. Mümkünse ömür boyu cezaevinde kalsın" dedi. 10 kardeşinin hepsine de bakmak zorunda kalan Çağan, annesinin katledildiği günün sabahı babasının bir telaş içinde olduğunu belirterek, "Hadi kalkın işinize gidin. Geç kalmayın" dediğini kaydetti. Çağan, babasının annesini öldürmeden önce bayılttığını ve kardeşlerini de mutfağa koyduğunu ileri sürerek, annesinin katledilmesinden sonra babasının amcasını arayıp "Karımı öldürdüm, çocukları gel al ben kaçıyorum" dediğini ileri sürdü. (İstanbul/DİHA)

 KATİL EŞ TUTUKLANDI

Nimet Çağan'ı 20 yerinden bıçaklayarak katleden Şerif Çağan çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Cinayetin ardından gözaltına alınan Çağan emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Çağan'ın polisteki ifadesinde, "3 yıl önce Mardin'den İstanbul'a geldik. O tarihten itibaren eşimin bana karşı davranışları değişti. Bu nedenle aramızda sık sık tartışmalar yaşanıyordu. Olay günü de bu nedenle tartıştık. Kendimi kaybettim" dediği öğrenildi.

NİMET ÇAĞAN TOPRAĞA VERİLDİ

Nimet Çağan'ın cenazesi, bu gün öğlene doğru Mardin'in Nusaybin ilçesine getirildi. Burada DÖKH bileşenleri ile BDP Mardin il, ilçe ve belde örgütü yöneticileri yanı sıra belediye başkanları, Barış Anneleri İnisiyatifi ve çok sayıda yurttaş tarafından karşılanan Çağan'ın naaşı daha sonra ilçeye bağlı Yolindi (Cibiltinê) köyüne götürüldü. Köy camiinde dini vecibeleri yerine getirilen Çağan'ın naaşı, kadınlar tarafından omuzlanarak köy mezarlığına getirildi. Dini vecibeleri yerine getirilen Çağan, gözyaşları arasında toprağa verilirken, annesi Cemile Sunğur fenalık geçirdi.
 

ÖNCEKİ HABER

AKP\'nin Diyarbakır adayı, Roboski\'yi \'Dobroski\' sanıyor!

SONRAKİ HABER

Gezi\'ye destek tweeti attı, işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...