06 Aralık 2013 06:00

Sokakta canlı müzik

Büyük kentlerde herhangi bir sokağın başında müzik yapan kişi ya da gruplara rastlamak olağandır. Kayseri’de ise böyle bir durumla karşılaşınca şaşırıyorsunuz. Yiğit Ömer Altun elindeki gitarıyla Kayseri’de sokak müziği yapıyor.

Sokakta canlı müzik
Paylaş

Ahmet Akarsu
Kayseri

Büyük kentlerde herhangi bir sokağın başında müzik yapan kişi ya da gruplara rastlamak olağandır. Kayseri’de ise böyle bir durumla karşılaşınca şaşırıyorsunuz. Yiğit Ömer Altun elindeki gitarıyla Kayseri’de sokak müziği yapıyor. Altun’u sokakta müzik yaparken görenlerden bazıları deli diyor bazıları ise tebrik ediyor.
Sokakta ilk çalmaya başladığında insanların uzaktan dinlediğini bir süre sonra ise alıştıklarını anlatan Altun, “Yaşlı amcaların bana bakıp ‘Kafayı yemiş bu çocuk’ dediklerini de duydum. Torunlarının ellerinden tutmuş teyzelerin ‘Devam et çocuğum, aferim sana’ dediklerini de duydum”  diye karşılaştığı tepkileri anlatıyor. Çalarken engellemelerle de karşılaşmış Altun. Bazı zabıtalar selam verip geçmiş, bazıları ise ‘Hadi kardeşim’ diyerek engel olmak istemiş. Böyle olunca Büyükşehir beledyesine izin için başvurmuş. “Burası Kayseri, burada müzik falan yapamazsın” cevabını almış. Buna rağmen müzik yapmaktan vazgeçmemiş. 

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu Ermenistan\'a gidiyor

SONRAKİ HABER

Endoskopi korkusuna kapsüllü çözüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa