05 Aralık 2013 20:09

Unutuşun kolay ülkesine bir hatırlatma: Erdal Eren

Erdal Eren’in verdiği mücadele benim de mücadelemdir ve onu yaşatmak onun mücadelesini yaşatmaktır. İşçi gençlerle onu daha çok konuşmalı, verdiği mücadelenin sınıf mücadelesi yani bizim mücadelemiz olduğunu anlatmalıyız

Unutuşun kolay ülkesine bir hatırlatma: Erdal Eren
Paylaş

Orkan SANCARBARLAZ
Yenimahalle
Ankara


Yenimahalle Emek Gençliği 8 Aralık Pazar günü Erdal Eren’i anma etkinliği gerçekleştirecek. Bu etkinlikte Tunç Erenkuş ve Tevfik Taş’ın birlikte hazırladığı ‘Oğlunuz Erdal’ belgeselinin gösterimi yapılacak ve gösterim sonrası söyleşi gerçekleşecek. Etkinlik öncesi Yenimahalle’de oturan gençlerle Erdal Eren’i konuştuk.

Görüştüğümüz gençlerden biri Tolga. Tolga 17 yaşında, 6 yıldır organize sanayi bölgelerinde çalışıyor. Birçok işyerinde çoğu zaman sigortası yapılmadan çalışmış. Şimdiki işinde sigortası yapılıyor. Küçük yaşlarda çalışmaya başlamış ve şiddet dahil her türlü sorunla karşılaşmış. Tolga’ya Erdal Eren’i soruyoruz. Onun genç yaşlarda verdiği mücadeleyi örnek alarak şöyle diyor; “Erdal Eren’in verdiği mücadele benim de mücadelemdir ve onu yaşatmak onun mücadelesini yaşatmaktır. İşçi gençlerle onu daha çok konuşmalı, verdiği mücadelenin sınıf mücadelesi yani bizim mücadelemiz olduğunu anlatmalıyız. Bunun için de 8 Aralık’ta yapacağımız etkinlik önemli, bulunduğumuz her yerden işçileri, öğrencileri bu etkinliğe getirmeliyiz.”

ONUNLA İLGİLİ OYUNLAR YAZMAK İSTİYORUM

Erdal Eren’le ilgili görüşlerini söylemek isteyen 22 yaşındaki Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümü öğrencisi Özgür Doğan, tiyatroyla ilgileniyor. Erdal Eren’in bizlerden daha küçük yaşta mücadeleye başladığını ve bu uğurda canını verdiğini söylüyor.

En çok istediği şeyin onunla ilgili yazılar ve oyunlar yazmak olduğunu ifade ediyor. Onun mücadelesini sadece bu şekilde yansıtamayız diyor ve ekliyor; “Onu yaşatmak istiyorsak onun mücadelesini bıraktığı yerden devralmak gerek. Özgür son olarak herkesi 8 Aralık’ta yapılacak etkinliğe davet etti.

Bu sohbetlerden bizim çıkardığımız sonuç ise; Erdal Eren’in mücadelesini devam ettirmemiz gerektiğidir. Bunun için de 8 Aralık Pazar günü saat 17:30’da yapacağımız etkinliğe işçileri, işsizleri, öğrencileri, ezilenleri yani Erdal’ın bütün yoldaşlarını davet ediyoruz.
 


LİSE HAREKETİNİN LİDERLERİNDENDİ

Sohbet ettiğimiz diğer bir genç de lise öğrencisi olan Mustafa Kılınç. Erdal’ın bir lise öğrencisi olduğunu ve Ankara’da lise öğrencilerinin mücadelesinde dönemin ileri gelenlerinden olduğunu vurguladı. Günümüzde liselilerin o dönemdeki mücadeleleri ve Erdal’ı pek fazla bilmediğini belirten Mustafa, eğer birileri Erdal’ı anlatacaksa bunlar en başta liseliler olmalı dedi. Mustafa sözlerini şöyle sonlandırıyor; “Eğer biz Erdal’ı yaşatacaksak sınıflarda, okullarda her türlü baskıya ve bizi sömüren eğitim sistemine karşı mücadale etmeliyiz.”

ÖNCEKİ HABER

7 yeni film vizyona giriyor

SONRAKİ HABER

Bu daha başlangıç mücadeleye devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...