05 Aralık 2013 19:55

Kendisine cennet öğrenciye cehennem

Sorgulanmayan, hiçbir koşulda değişmeyecek olan, bilimden uzak bilgilere devam! Derslere dua ile başlıyoruz. Ne zaman tekbir getireceğiz diye bekliyorum. Dindar ve kindar nesil çalışmalarına müthiş bir hızla devam ediliyor

Kendisine cennet öğrenciye cehennem
Paylaş

Hasan Metin TAŞKIRAN
Hasan Şadoğlu Kız Teknik Meslek Lisesi
Maltepe / İstanbul


Liseler bir eğitim yuvasından çok ticarethaneye dönüşmüş durumda. Fotokopi parası, spor parası, eğitime katkı parası. Kantin fiyatlarından bahsetmiyorum bile. Artık durum öyle bir hal almış ki; müdür yardımcıları sınıf sınıf gezip eğitime katkı paralarını soruyor. Veremeyecek durumda olanlar için taksit yaparız diyor. İkiye bölüp elli elli versin, hatta beşe bölüp yirmi lira verebilir. Eğitimde müthiş kanpanya! Fiyatlarımıza KDV dahil.

Liseler ticarethaneyken şimdi de ibadethane haline geliyor. Parasız, bilimsel, laik eğitim için hiçbir adım atılmazken, dindar ve kindar nesil yetiştirmek için hiçbir fırsat kaçırılmıyor. Öyle ki; zorunlu din dersleri ya da zorunlu ‘seçmeli’ din derslerini geçtik, okulda mescit yapılıyor! Din öğretmenimiz sınıfta duyurusunu yapıyor: “Kızlar koridorun sonunda, erkekler en üst katta namaz kılabilirler artık!”

HER ŞEY OLUR BİLİM YUVASI OLMAZ

Ne kadar önemli ama! Köşe başındaki cami dururken bir de üzerine mescit. Eğitim adına atılan en büyük geri adımlardan biri, din derslerinde düşünceye yer olmaması. Sınavda kendi düşüncelerimiz yerine onların doğru bulduğu bilgileri yazacağız, yoksa sınavdan geçemeyiz. Kendi bilgilerini zorla bize dayatıyorlar. Durmak yok, ezberci sisteme devam! Sorgulanmayan, hiçbir koşulda değişmeyecek olan, bilimden uzak bilgilere devam! Derslere dua ile başlıyoruz. Ne zaman tekbir getireceğiz diye bekliyorum. Dindar ve kindar nesil çalışmalarına müthiş bir hızla devam ediliyor.

Liselerden ticarethane olur, ibadethane de olur ama bilim yuvası, eğitim yeri olmaz. Ne malum belki işe yarar bir şeyler öğreniriz? Aman bunlara hiç gerek yok! Hem ne o öyle kızlı-erkekli bilim öğreniyorlar. Sahi kızlı-erkekli eğitime hala nasıl izin veriyorlar? Ne de olsa dinimizce caiz değil. Anlayacağınız liseler kadın öğrenciler olsun, emekçi ailelerin
çocukları olsun, bilimsel ders isteyen her genç için tam bir cehennem. Cennete gitmek isteyen hükümet liseleri cehenneme çevirdi.

Parasız, bilimsel, laik bir eğitim için liseliler birleşmeli, ‘Yeter artık, söz liselilerin!’ demeli.

ÖNCEKİ HABER

Düğün Dernek

SONRAKİ HABER

7 yeni film vizyona giriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...