05 Aralık 2013 19:54

Erdem’in katilleri 4 yıldır serbest

Diyarbakır’da 6 Aralık 2009’da DTP’nin kapatılmasını protesto eyleminde polis kurşunuyla öldürülen Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem’in katilleri aradan geçen 4 yıla rağmen yargı önüne çıkarılmadı, davanın üzeri kapatıldı.

Erdem’in katilleri  4 yıldır serbest
Paylaş

Diyarbakır’da 6 Aralık 2009’da DTP’nin kapatılmasını protesto eyleminde polis kurşunuyla öldürülen Dicle Üniversitesi (D.Ü.) Matematik Bölümü öğrencisi Aydın Erdem’in katilleri aradan geçen 4 yıla rağmen yargı önüne çıkarılmadı, davanın üzeri kapatıldı.

Erdem’i katledenlerin silahından çıkan 6 kurşuna ait boş kovanlar Polis Evi tuvaletinde bulundu, tanık ifadeleri polisleri işaret etti. Ancak dosya tozlu raflara kaldırıldı. Cinayetin 4. yıl dönümünde skandallarla dolu dava sürecini anlatan İHD Diyarbakır Şubesi Yöneticisi Avukat Rahşan Bataray Saman, Aydın Erdem dosyasının akıbetinin de polis ve asker tarafından işlenen diğer cinayetler gibi olduğunu söyledi.

Çok somut delillere rağmen dosyanın özel yetkili savcılığa devredildiğini söyleyen Saman, “Hemen ardından da gizlilik kararı verildi. Daha sonra da takipsizlik kararı geldi” dedi. Aydın’ın katilleri olduğu iddia edilen polis memurları, aynı zamanda dosyanın delillerini incelemeye ve savcılığın yazdığı yazılara cevap vermekte yetkili. Savcı olayın şüphelisi olan polislere yazı yazıp; ‘Aydın’ın katilini bulun’ diyor. Tabii bu şekilde yürüyen bir soruşturmadan bir sonuç çıkmayacaktı” dedi. Takipsizlik kararına yaptıkları itirazın da reddedildiğini söyleyen Saman, “Dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdık. Türkiye’nin bu dosyadan mahkum olacağını düşünüyoruz” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler kimin umrunda

SONRAKİ HABER

Düğün Dernek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...