05 Haziran 2011 09:08

OSTİM işçisi ölünce hatırlanıyor

Peşi sıra yaşanan iş cinayetleriyle gündeme gelen OSTİM’de işçiler, seçim seçimden seçime hatırlanmaktan şikayetçi. İşçiler, “Ya patlama olacak, ya seçim olacak. Yoksa burada ne yaşanıyor kimsenin umurunda bile değil” diyor.Ankara’nın en büyük sanayi bölgelerinden olan OSTİM’de

OSTİM işçisi ölünce hatırlanıyor
Paylaş
Ulaş Yağcı

Peşi sıra yaşanan iş cinayetleriyle gündeme gelen OSTİM’de işçiler, seçim seçimden seçime hatırlanmaktan şikayetçi. İşçiler, “Ya patlama olacak, ya seçim olacak. Yoksa burada ne yaşanıyor kimsenin umurunda bile değil” diyor.

Ankara’nın en büyük sanayi bölgelerinden olan OSTİM’de işçiler seçimden ne bekliyor? AKP-CHP-MHP gibi partiler OSTİM işçilerinin sorunlarını çözebilir mi? Emek Demokrasi Özgürlük Bloğu seçim çalışmaları sırasında bu soruları OSTİM işçilerine sorduk.  

İşçiler, sadece seçim zamanlarında hatırlandıklarından yakındı ve her gün televizyonlardan reklamlarını izledikleri siyasi partilerin hangisi iktidar olursa olsun bir şeyin değişmeyeceğini düşündüklerini vurguladı.

İŞ GÜVENCESİ YOK

Görüştüğümüz işçilerin isimlerini iş güvenceleri olmadığı için yazmadık.

OSTİM’de uzun yıllardır çalışan bir işçi, “Burada çalıştığım yıllar boyunca birçok seçim gördüm, fakat verilen vaatlerin yerine getirildiğini görmedim. Bu seçimin sonucunun da farklı olacağını düşünmüyorum” dedi. Diğer bir işçi ise “OSTİM’de bir olay yaşanmadığı sürece buradaki işçiler hatırlanmıyor. Ya patlama olacak, ya seçim olacak. Yoksa burada ne yaşanıyor kimsenin umurunda bile değil” diyerek hükümetin ve burjuva partilerin işçilere yaklaşımını özetledi.  
SEÇİMDEN SONRA HATIRLANMAYACAĞIZ

İşçilerden bazıları sadece ailesinin oy verdiği partiye, bazıları ise yeni bir umut olarak gördükleri partiye oy vereceklerini söylüyor. Emek Demokrasi Özgürlük Bloku’nu sorduğumuz işçiler ise, Bloku sadece metroda dağıtılan bildirilerden duyduklarını dile getirdi.

İşçiler, televizyon ekranlarında, anketlerde önlerine sunulan seçeneklerin doğru seçenekler olmadığını bilmelerine rağmen başka bir seçenek bulamadıklarını ifade etti.

Bir dahaki seçime kadar hatırlanmayacaklarını belirten işçilerden bazıları, çözümün bir araya gelip seslerini duyurmaktan geçtiğini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP mitingi vatandaşı mağdur etti

SONRAKİ HABER

Yolsuzluk bahane, amaç özelleştirme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...