05 Aralık 2013 19:32

Formasyon hakkımız tanınsın

Öğretmenlik hakkımız elimizden alınmaktadır. Oysa disiplin suçu işleyenler bugün rahatlıkla memur olabilmektedir. Öğretmenlerin atanmasıyla ilgili yönetmelikte de böyle bir şart aranmamaktadır

Formasyon hakkımız tanınsın
Paylaş

Formasyon Mağduru
Öğrenciler
Bolu


Pedagojik formasyon atamalarına ve şartlarına bu yıl YÖK karar vereceğini ilan etti. 28.11.2013 tarihinde açıklanan  pedagojik formasyon  tercih kılavuzunda, kayıt esnasında istenilen belgeler arasında okuldan disiplin suçu almadığımıza dair belge istenilmektedir. Bu belge yüzünden çeşitli durumlar sebebiyle (Kınama, uyarı, başörtüsü taktığı için, sakalı uzun olduğu için, kopya çektiği için vs.) disiplin cezası alanlar formasyon eğitiminden yararlanamamaktadır.

Bu durum Türkiye’de eğitim-öğretim eşitliğine aykırıdır. Disiplin cezaları sonucu eğitim-öğretim hayatımızdaki bütün emeklerimiz hiçe sayılmaktadır. Öğretmenlik hakkımız elimizden alınmaktadır.

Oysa disiplin suçu işleyenler bugün rahatlıkla memur olabilmektedir. Öğretmenlerin atanmasıyla ilgili yönetmelikte de böyle bir şart aranmamaktadır. Yine üniversite araştırma görevlisi, okutman alımlarında da aynı şart aranmamaktadır. Neden formasyon belgesi için bu şart koyulmuştur? Bu durum tam anlamıyla bir çelişkidir, böyle bir ayırımın yapılması bize haksızlıktır. Bu ikiliğin kaldırılabilmesi için YÖK’ün bu yanlışı düzeltmesini istemekteyiz.

YÖK’TEN CEVAP BEKLİYORUZ

Bunca insan bu haber için beklemekte ama herhangi bir kurum açıklama yapmamaktadır. Formasyon mağdurlarının kayıt esnasında bir sıkıntı yaşamaması için YÖK’ün üniversitelere resmi yazı ya da resmi bir açıklama yapmasını talep ediyoruz. Resmi bir belge olmadığı taktirde kayıt hakkı kazanan öğrenciler sıkıntı ile karşılaşacaktır. Bu durumun önlenmesi için YÖK’ten cevap bekliyoruz.

Biz bir kere yapılmış olan hatalarımızı düzeltmek için elimizden geleni yaptık. Geçmişte yaptığımız bazı yanlışlar yüzünden, kısa süreli disiplin cezalarımızdan dolayı öğretmenlik hakkımızın elimizden alınmasını istemiyoruz.

Biz ötekileşmek istemiyoruz. Topluma kazandırılmak en doğal hakkımız. Disiplin cezası aldığımız için hayatımızın kara bir tülle örtülmesini istemiyoruz. Biz damgalı pozisyonunda olmayı haketmedik.

Biz de formasyon alabilmek için mücadele verdik, çalıştık, çabaladık, bu hakkımızı bizden almayınız.

Bunun için duyarlı olan herkesin bize destek olmasını istiyoruz…

 


ALES’E GİRERKEN SORUN YOKTU

Geçmiş senelerde pedagojik formasyon alınırken böyle bir madde aranmadığı halde, bu sene bu maddenin konulması büyük bir haksızlıktır. Böyle bir durumun önceden haber verilmemesi, ALES’e girmek için bizden 50 TL alınması ayrı bir mevzudur. ALES’ten yüksek puan almak için verdiğimiz emek, yüksek ortalamalarla mezun olmak için verdiğimiz çabalar göz ardı edilmemelidir

ÖNCEKİ HABER

Aleviler artık daha örgütlü

SONRAKİ HABER

Gebze\'deki kimyasal zehirlenme Kocaeli\'yi alarma geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa