05 Aralık 2013 18:52

Roboskililerden 10 Aralık daveti

Roboskili aileler, katledilen 34 kişinin mezarı başında bir araya gelirken, Veli Encü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde tüm baro ve sivil toplum örgütlerini Roboski'ye davet etti.

Roboskililerden 10 Aralık daveti
Paylaş

Roboskili aileler, katledilen 34 kişinin mezarı başında bir araya gelirken, Veli Encü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde tüm baro ve sivil toplum örgütlerini Roboski'ye davet etti.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011'de TSK'ye ait savaş uçakları tarafından katledilen 34 yurttaşın aileleri, her hafta gerçekleştirdikleri "Perşembe Değerlendirmesi"nin 101'inci haftasını yakınlarının mezarı başında gerçekleştirdi. Ellerinde bombardıman sonrası yaşamını yitiren yakınlarının fotoğrafını taşıyan ailelerin açıklama sırasında duygulandıkları gözlendi. Katliam sonrası çocuklarının yassını tutan kadınların siyah kıyafetler içinde oldukları görüldü.

Açıklamayı okuyan Veli Encü, katliamın üzerinden 708 gün geçtiğini hatırlatarak, devletin failleri yargılayacağı yerde katliamın mağdurlarını cezalandırmaya devam ettiğine dikkat çekti. Roboski katliamının 500'üncü günü vesilesiyle gerçekleştirmiş oldukları karanfilli yürüyüş için de devletin adaletsizliği ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Encü, "Katledilen 34 yakınımızın faillerini yargılayacakları yerde bizleri yargılamaya devam eden devlet, üzerimizde yürüttüğü kirli politikalarında biran olsun vazgeçmiş değildir. Bugünkü duruşmada ve daha öncede tüm duruşmalarda ifade ettiğimiz gibi Roboski katliamı failleri ortaya çıkartıp cezalandırılmadıkları sürece, bizler hakkında yürütülen duruşma ve soruşturmalara ifade vermeyeceğimiz" dedi.

TEL ÖRGÜYE İZİN VERMEYECEĞİZ

Roboskililer olarak Roboski sınırına inşa edilmek istenen "güvenlik yolu" ve "tel örgüler"e izin vermeyeceklerini kamuoyu huzurunda açıklamak istediklerini dile getiren Encü, "İnsan hak ihlalinin en ağır suçunun işlendiği Roboski'de 10 Aralık insan hakları günü vesilesiyle Diyarbakır barosu başta olmak üzere tüm çevre illerin barolarını ve STK'leri yapmış olduğumuz programa katılmaları için 10 Aralık'ta Roboski'ye davet ediyoruz" dedi.

Öte yandan bu gün hakkında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıkan Veli Encü, dava kapsamında katledilen 34 yakınının faillerinin açığa çıkarılmadığı sürece ifade vermeyeceğini söylediği belirtildi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ölümsüz Aşk

SONRAKİ HABER

Dershane konularının ‘D’ si konuşulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...