05 Aralık 2013 16:38

Aydın'da asistan grevi sürüyor

ADNAN Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimleri g(ö)rev etkinliğinin 4. gününde. Grevin ilk günü Rektörlükle yapılan görüşmelerde, vadedilen şeylerin beklentilerin ötesinde olması nedeniyle greve devam kararı alındı.

Aydın\'da asistan grevi sürüyor
Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimleri g(ö)rev etkinliğinin 4. gününde. Grevin ilk günü Rektörlükle yapılan görüşmelerde, vadedilen şeylerin beklentilerin ötesinde olması nedeniyle greve devam kararı alındı. Asistanlar, sorunlarını sadece paraya indirgemediklerini belirterek, “Eğitim aksaklıklarının giderilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi, çalışma güvenliğinin sağlanması, yıllık izin, süt izni gibi izinlerin kullandırılması ve mobbingin sonlandırılması konusunda adım atılmasını” istiyor. Grevin 2. günü Başhekimlik ile sadace maddi konularda bir görüşme gerçekleştirildiğini,  bunda da bir ilerleme sağlanamadığını belirten asistanlar, grevin üçüncü gününde yapılan görüşmede de sadece para konularının gündeme getirildiği, diğer taleplerinin gündeme gelmemesi nedeniyle bir anlaşma sağlayamadıklarını ifade ettiler.

Grevin devam etmesi nedeniyle Dekanlık, bilim dalı başkanlarına gönderdiği yazı ile görev yerinde olmayan hekimlerle ilgili bilgi istedi. Grevcilerin rektörle görüşme talebi ise reddedildi. Hocaların asistan hekimlere karşı kışkırtıldığı Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde asistanların grevi devam ediyor. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Bak postacı gelemiyor\'

SONRAKİ HABER

3 yıl sonra ilk kez İsrailli bir bakan Türkiye\'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...