05 Aralık 2013 15:40

Veli Saçılık davası 9 Ocak'a ertelendi

Burdur Cezaevi'nde 5 Temmuz 2000 yılında düzenlenen operasyonda, cezaevi duvarını yıkan dozerin darbesi sonucu kolu kopan Veli Saçılık ve beraberindeki 60 kişinin her birine açılan 31 bin liralık tazminat davası 9 Ocak 2014'e ertelendi.

Veli Saçılık davası 9 Ocak\'a ertelendi
Paylaş

Burdur Cezaevi'nde 5 Temmuz 2000 yılında düzenlenen operasyonda, cezaevi duvarını yıkan dozerin darbesi sonucu kolu kopan Veli Saçılık ve beraberindeki 60 kişinin her birine açılan 31 bin liralık tazminat davasının 72'nci duruşması, Burdur 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı 9 Ocak 2014'e erteleyen hakim, operasyon sırasında görev yapan gardiyanlar, memurlar ve Maliye Bakanlığının tanıklarının mahkemeye çağırılmasına ve dinlenmesine karar verdi.

Veli Saçılık adına mahkemeye katılan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Avukatı Senem Doğanoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, davanın 19 Ocak 2001 tarihinde Burdur Adliyesi 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açıldığını ve 71'inci duruşmada davadan haberdar olduklarını söyledi.

Doğanoğlu, tanıkların ve sanıkların dinlenmesi için mahkemenin 9 Ocak 2014'e ertelendiğini belirterek, "Bu dava, operasyonda meydana gelen zararın orada yaralanan, işkenceye maruz kalan hükümlülerden tahsili talebidir. Hiçbir komutan ve gardiyan hakkında hâlâ dava açılmamıştır" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ADÜ\'de asistan grevi sürüyor

SONRAKİ HABER

Öğretmene saldırıya tepki gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...