05 Aralık 2013 15:44

ADÜ'de asistan grevi sürüyor

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimleri g(ö)rev etkinliğinin 4. gününde.

ADÜ\'de asistan grevi sürüyor
Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimleri g(ö)rev etkinliğinin 4. gününde.

Grevin ilk günü Rektörlükle yapılan görüşmelerde, vadedilen şeylerin beklentilerin ötesinde olması nedeniyle greve devam kararı alındı. Asistanlar, sorunlarını sadece paraya indirgemediklerini belirterek, “Eğitim aksaklıklarının giderilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi, çalışma güvenliğinin sağlanması, yıllık izin, süt izni gibi izinlerin kullandırılması ve mobbingin sonlandırılması konusunda adım atılmasını” istiyor.

Grevin 2. günü Başhekimlik ile sadece maddi konularda bir görüşme gerçekleştirildiğini,  bunda da bir ilerleme sağlanamadığını belirten asistanlar, grevin üçüncü gününde yapılan görüşmede de sadece para konularının gündeme getirildiği, diğer taleplerinin gündeme gelmemesi nedeniyle bir anlaşma sağlayamadıklarını ifade etti.

Grevin devam etmesi nedeniyle Dekanlık, bilim dalı başkanlarına gönderdiği yazı ile görev yerinde olmayan hekimlerle ilgili bilgi istedi.    Grevcilerin rektörle görüşme talebi ise reddedildi. Hocaların asistan hekimlere karşı kışkırtıldığı Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde asistanların grevi devam ediyor.

Bugün hastane önünde doktorlar adına konuşan Aydın Tabip Odası Asistan Hekim Kolu Temsilcisi Dr. Güneri Kuruöz, ağır çalışma koşulları altında kaliteli sağlık hizmeti veremediklerini söyledi. Dr. Kuruöz, 3 dakikada muayene edilen hastaya yeterince yardımcı olamadıklarını dile getirerek, “Alın terimizin karşılığını küçümseyen bu zihniyetin bizi sadakaya alıştırmasına boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. Performans sistemin yanlışlıklarına da değinen Dr. Kuruöz, “Para kazandırdığın kadar değerlisin diyen, hastaları müşteri haline getiren, bizleri vasıfsızlaştıran bu düzeni kabul etmeyeceğiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun kendileriyle pazarlık yaptığını söyleyen Dr. Sanem Mersinkılınç da “Aylardır Başhekimlik, Dekanlık ve Rektörlükle yapılan görüşmelerde, başta çalışma şartları, ücretler, eğitim ve güvenlik sorunlarına yönelik verilen vaatlerin hiçbiri karşılık bulmadı. Bizlerle eylemin ilk gününde görüşen Rektör, bir ayda 41 bin hastaya bakmamız durumunda bin 100 lira, 45 bin hastaya bakmamız durumunda bin 400 lira ödeyeceklerini söyleyip bizimle pazarlık yaptı. Bizlere banka promosyonu muamelesi yapılmasına karşıyız” diye konuştu.

Eylemin istediklerini alıncaya kadar süreceğini belirten doktorlar, grev süresince hiçbir hastanın mağdur edilmediğini de vurguladı. Asistan doktorlar ayrıca, greve katılan doktorlara soruşturma açmak yoluyla mobbing yapıldığını söyledi. (Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bu polis de hiçbir şey hatırlamıyor...

SONRAKİ HABER

Veli Saçılık davası 9 Ocak\'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa