05 Aralık 2013 15:14

İhsan Eliaçık ile Gezi ve Cemaat üzerine...

Yazar-İlahiyatçı İhsan Eliaçık, güncel gelişmeleri Hayat TV'de değerlendiriyor

İhsan Eliaçık ile Gezi ve Cemaat üzerine...
Paylaş

Bazı toplantılara katılmak üzere Avrupa'da bulunan Yazar-İlahiyatçı İhsan Eliaçık, hem katıldığı toplantılar hem de güncel gelişmeler konusunda Hayat Televizyonu’na konuştu.

Hayat Televizyonu’nun Köln'de bulunan Avrupa Stüdyosu’nda, Gezeteci Yücel Özdemir’in hazırlayıp sunduğu Avrupa Penceresi’ne konuk olan Eliaçık, gezi direnişinin tahmin edilenden daha büyük bir yankı ve heyecan yarattığına katıldığı toplantılarda bizzat tanık olduğunu ifade etti.

Programda AKP ile Gülen Cemaati arasında son zamanlarda yaşanan tartışmalar konusundaki sorulara da yanıt veren Eliaçık, “Dershaneler cemaat için büyük bir rant kapısı. Ben de çocuğunu dershaneye göndermek zorunda kalan bir veliyim. İstedikleri parayı her veli gibi vermekte ben de zorlanıyorum. Veli olarak sesleniyorum: Bu mu yoksul çocuklarına Hizmet vermek, eğitim imkanı sunmak?​” dedi.

Eliaçık, Suriye’deki gelişmelerden sonra, daha önce AKP’ye mesafe koyan Türkiye’deki radikal İslami akımların şimdi AKP ile birleştiğini ifade ederek, AKP ile Cemaat arasındaki çatışmanın asıl olarak rant ve iktidar kavgası olduğunu belirtti. Eliaçık şunları söyledi: “AKP, Gülen Hareketi’nin bir cemaat olarak kalmasını istiyor. Tıpkı diğer cemaatlerin yaptığı gibi. Ama Gülen Hareketi sadece bir cemaat olarak kalmak istemiyor, iktidara ortak olmayı talep ediyor. Meselenin asıl yönü budur. Benzer dudum bugün AKP'ye destek veren diğer cemaatler için de geçerli. Ama bu koalisyon elbette param parça olacaktır.”

Yazar-İlahiyatçı İhsan Eliaçık’ın Avrupa izlenimleri, Gezi direnişi, İslam’da reform ve AKP-Gülen arasındaki tartışma konusundaki açıklamaları 6 Aralık Cuma gecesi saat 21.30’da Hayat Televizyonu’nda yayınlanan Avrupa Pencerdesi’nde... (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

TRT\'ye göre \'Mühendislik erkek işi\'

SONRAKİ HABER

Sağlık örgütlerinden Bakanlık önünde \'torba yasa\' protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...